Az AMD közzétette a Starfield saját gépigényét, szóval felkészülhetsz, milyen erős PC-re lesz szükséged a játékhoz 1080p, 1440p és 4K felbontásban.

2023.07.12. – Természetesen tudjuk, hogy kicsit mindenki aggódik a Starfield Xbox Series X-es megjelenése miatt, mivel a fejlesztők már előre leszögezték: a játék konzolon 30 képkocka/másodperc sebességgel fog futni. Emiatt sokan aggodalmukat fejezték ki, sőt egyesek szerint inkább legyen 120 pfs, mint jobb grafika. A Steamen elérhető PC-s gépigény nem volt valami magas, így sok PC-játékos elkezdett aggódni amiatt, hogy esetleg gépeken is gyengén fut majd a játék.

Todd Howard és stábja ezt a problémát szeretné orvosolni, ezért összefogott az AMD-vel.

Az AMD nemrég kissé részletesebb rendszerkövetelményt tett közzé – konkrétan azt, hogy milyen AMD procit és vieokártyát javasol az a Starfieldhez 1080p, 1440p és 4K felbontásra. Íme:

Nos, igen. Ez azt jelenti, hogy 4K játékhoz AMD Ryzen 7 7800X3D processzor szükséges, ami nálunk nagyjából 180 ezer forintért kapható. Az AMD Radeon RX 7900 XT videokártya pedig kb. 350 ezer forintért szerezhető be. Az AMD mindehhez ráadásul az AMD X670-es alaplapot javasolja, amiért szintén nehéz beszerezni 100 ezer forint alatt. Az igazán legjobb Starfield élmény azonban csak így érhető el – a leírás szerint.

Emlékeztetőül hozzáteszem, hogy a Steam követelményei szerint szükséged lesz még 16 GB RAM-ra és 125 GB SSD lemezterületre is. A Starfield 2023. szeptember 6-án jelenik meg PC-re és XSX/S-re. Eddig van időd beszerezni ezeket a cuccokat, ha 4K-ban akarsz játszani vele.

Ezt láttad?

Szavazz és elkészül: Melyik játékhoz szeretnél magyar szinkront?

×