Egy friss PlayStation szabadalom arra utal, hogy a különösen ügyes játékosok hamarosan pénzzé tehetik tudásukat. Érdekes…

2023.07.11. – Megvan az az érzés mondjuk egy single player PS-játék közben, hogy bármit is teszel, egyszerűen elakadtál? Nem találod a küldetést, a megfelelő tárgyat, vagy éppen azt, hogyan tovább. Gyakran érezzük magunkat így,  de ilyenkor ott van a Youtube vagy a sok internetes guide, tehát kénytelenek vagyunk mások tapasztalataira hagyatkozni. Ez a segítőkészség azonban hamarosan kifizetődő lehet, ha a Sony szabadalma megvalósul.

Pénzt adna a Sony azoknak a jó játékosoknak, akik szívesen segítenek annak, aki elakadt egy játékban.

A PlayStation új szabadalma szerint létrejönne egy olyan rendszer, ami a tapasztalt játékosok tudását felhasználva útmutatókat készítene az egyes játékrészeken elakadt playerek számára. Ez gyors ötletet adhat egy hatalmas adatbázisból, amennyiben valaki úgy érzi, segítség kell – derül ki a GameRant cikkéből.

Az úgynevezett „Video Game Inventory Coach” szabadalom szerint azok a játékosok, akik elakadnak bizonyos boss-fightok vagy rejtvények során, megpingelhetnék a funkciót, ami aztán összekapcsolná őket egy előre elkészített megoldó tartalommal. Ha ez mégsem segítene, akkor a funkció arra is lehetőséget adna, hogy magával az útmutató készítőivel beszéljünk.

A legfontosabb azonban, hogy a szabadalom szerint a segítő játékosok így pénzt kereshetnének.

 

Persze nem ez az első szabadalom a Sony-nál, ami szeretné összekötni a tapasztalt játékosokat másokkal, hogy segítséget nyújtsanak a gyengébbeknek. A Sony az elmúlt években számtalan játékosokat segítő szabadalmat nyújtott be, ám sajnos ezek többsége egyelőre még nem valósult meg. Lehetséges, hogy ezeket már elvetették vagy még dolgoznak rajtuk.

Természetesen nem a Sony az egyetlen cég, ami szeretné segíteni a playereket. Az EA például még 2021-ben szabadalmaztatott egy játéknehézség-elemzőt, amiről szintén nem hallottunk azóta. Ha ez megvalósul, akkor a jövőben nem csak könnyebb lesz segítséget kérni egy játékhoz, de akik segítenek, még némi pénzt is kaphatnak.

Szerintünk már az is jó lenne, ha a segítségért cserébe egy-egy játékhoz kapnánk kedvezményt.

Ezt láttad?

Hivatalos? Tényleg trilógiává bővülhet a Star Wars Jedi sorozat

×