Még a PlayStation világában is előfordul, hogy ami nem megy, azt egyszerűen nem erőltetik. Két játék is teljesen leáll ma.

2023.07.11. – Régen nagyon-nagyon ritka volt, hogy egy játékot valóban megszűntetnek, leállítanak. A valóban régi retro játékok esetében ezt még meg is értjük, de néha előfordul, hogy viszonylag új címek is hamar mennek a levesbe. A játékok leállításának oka persze összetett lehet, például szerverköltségek vagy lejáró licencek, néha pedig egyszerűen csak túl kevesen játszanak velük. Utóbbi eset miatt az elmúlt években több játék is leállt, gondoljunk például a Hyper Scape shooterre. Most két PlayStation játék is így jár.

A ma offos két játék közül az egyik a turn-based, multiplayer, stratégiai FPS, a Lemnis Gate. A Ratloop Games Canada fejlesztése nem is olyan rég, 2021. szeptember 28-án jelent meg. Más szóval nem túl régi, de úgy tűnik, nem is túl népszerű. A játékot még április 11-én vették le a boltok polcairól, mától pedig már nem játszható azok számára sem, akiknek megvan. A szervereit leállítják. A leállás persze nem csak a PS4 és PS5 játékosokat érinti, hanem a PC, Xbox One és Xbox Series X|S felhasználókat is.

 

 

A második játék, ami ma leáll a Dreadnought, aminek igazából már március 19-én le kellett volna állnia, de ezt a dátumot még decemberben meghosszabbították július 11-ig. A Six Foot 2018-ban megjelent free-to-play lövöldözős játéka csapat alapú, űrhajós harcokat tesz lehetővé. A kettő közül amúgy ez volt a népszerűbb játék, de nem elég népszerű ahhoz, hogy folytatni lehessen. Leállítása mind a PlayStation játékosokat, mind a Steam játékosokat érinti.

 

Játszottál valamelyik címmel valaha?

Ez is érdekes:

Alig kapni retro videojátékokat – most az is kiderült, miért és mennyire ritkák

×