Egyre több áldozatot szed teljesen értelmetlenül a TikTokon egy amerikai trend, amihez csak egy motorcsónak és néhány hülye kell.

2023.07.10. – A jellegzetes TikTok-halálokból rövid időn belül több is történt Alabama államban, ezért az első figyelmeztetéseket is ott helyben, nevezetesen Childersburgban tették közzé a hatóságok. A legutóbbi tragédia helyszínén működő parti őrség közölte: indokolatlan veszélyt vállalnak a motorcsónakosok.

Csak szerencsés esetben nem sérülnek, vagy halnak meg

 

Az abc15 News riportja szerint változatos korosztályokban szedett áldozatot az őrület, aminek a lényege, hogy minél gyorsabban mozgó motorcsónakból kell minél látványosabban kiugrani. Az idióta produkciókat persze a TikTokra készítik, de a videók közül néhány hamar lekerült a felületről, lévén a rajtuk szereplő személyek a vízbe csapódás pillanatában meghaltak.

„Az elmúlt hat hónapban négy olyan vízbefulladás történt, ami könnyen elkerülhető lett volna”

– árulta el a Childersburg-i mentőállomás századosa. Jim Dennis elmondása szerint törvényszerű a sérülés, vagy az elhalálozás, hiszen a nagy sebességgel vízbe csapódó emberek egyszerűen a nyakukat törik. Az eddigi négy áldozat kivétel nélkül férfi, és van köztük egy apa is, akinek a családja (a feleség mellett három gyerek) szintén ott volt a motorcsónakon, és végig is nézte az értelmetlen halált.

Dennis százados közölte: a nyári szabadidős tevékenységek egyikéhez kötődő TikTok-trend most vált igazán aggasztóvá, hiszen az elmúlt években is történtek hasonlók, de azok kirívó esetek voltak. Idén viszont rövid időn belül négyen haltak meg egy könnyen elkerülhető hülyeség miatt. A hatóságok azért fordultak a nyilvánossághoz, mert

aggódnak, hogy az igazán meleg nyári időjárás beköszöntével még többeknek támad hasonlóan remek ötletük.

Mi Téged kérünk arra, hogy ha a szabadság vagy szünidő alatt alkalmad nyílik motorcsónakra pattanni egy társasággal, semmiképpen ne ugorjatok ki a mozgó járműből, sőt, csak stabil ülő helyzetben tartózkodjatok a fedélzetén, és mindenki viseljen mentőmellényt! Kösz!

Nem először okoz tragédiát TikTokon terjedő hülyeség:

Meghalt a 13 éves srác, miután kipróbálta a gyógyszeres TikTok kihívást

×