Egy népszerű TikTok trendet próbált ki az a 13 éves srác, aki végül elhunyt.

Bármennyire is menőnek tűnik egy-egy online kihívás a közösségi oldalakon, számtalan olyan is létezik, ami veszélyes, sőt halálos. A leghalálosabb trendi kihívásokról már mi is írtunk egy összefoglalót, de természetesen mindig új és új tűnik fel. Nemrég sajnos tragédia történt, amikor egy 13 éves amerikai kisfiú elhunyt, miután túladagolta a vény nélkül kapható Benadryl gyógyszert.

Az úgynevezett „Benadryl Challenge” arra ösztönzi az embereket, hogy nagy dózisú antihisztamint vegyenek be, hogy hallucinációkat idézzenek elő.

Egyértelmű, hogy a kihívás rendkívül veszélyes, és senkinek nem ajánljuk, hogy kipróbálja. Amint arról az ABC6  beszámolt, a kihívás során 12-14 tablettát kellett bevenni, amivel állítólag hallucinációt tapasztalhatunk. A 13 éves Jacob Stevens azonban súlyosan túladagolta a szert, családja szerint hat napig lélegeztetőgépen volt. Tragikus módon Jacob végül elhunyt. Családja az elhunyt fiú fotójával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy senki ne próbálkozzon ezzel a kihívással.

„Mindent meg fogok tenni, amit csak tudok, hogy másoknak ne kelljen szenvednie amiatt” – mondta Dianna Stevens, Jacob nagymamája. Jacob állítólag otthon, a barátaival próbálta ki a trendet, nem sokkal a gyógyszer bevétele után a 13 éves fiú teste görcsbe rándult.

A családja figyelmeztette a többi szülőt: „Figyeljetek arra, hogy mit csinálnak a telefonon. Beszéljetek velük. Szeretném, ha mindenki tudna a fiamról”.  Jacob családja azon is dolgozik, hogy korhatár-besorolást kapjanak olyan gyógyszerek, mint a Benadryl. A Leet.hu részvétét fejezi ki Jacob családjának és barátainak.

×