A Titanic tökéletes virtuális mása már 11 éve készül, amit most mindenki ingyen (de részlegesen) megcsodálhat.

2023. 03. 22. – Egy lelkes kis csapat idestova már több mint 10 éve dolgozik a 111 évvel ezelőtt tragikus körülmények között elsüllyedt RMS Titanic digitális másolatán, amellyel korábban soha nem látott részletességében mutatnák be a múlt század legikonikusabb óceánjáróját.

A Titanic: Honor & Glory nevű projektet még 2012-ben kezdték különböző forrásanyagok gyűjtésével, majd az Unreal Engine 4 megjelenésével hozzá láthattak a virtuális rekonstrukcióhoz. A tervek szerint a legendás hajó minden zegét-zugát, elrejtett sarkát valósághűen újraalkotják, a harmadosztálytól egészen az elsőosztályig, a szénkupacokon át a navigációs szobáig mindent, amit szabadon be is lehet majd járni.

A fejlesztők mindebből amolyan digitális múzeumot csinálnak, mindenféle korabeli gyűjtögetni valóval a fedélzeten, melyek történelmi érdekességekről mesélnek. Sőt, a tragédia valósághű szimulálására is lesz lehetőség, amihez foghatót kizárólag James Cameron 1997-es mozifilmjében láthattunk utoljára – annyi különbséggel, hogy ez esetben valóban bejárhatjuk a több ezer életet maga alá temető süllyedő hajót.

A Titanic: Honor & Glory már a negyedik Unreal motorban is pompásan festett, most viszont szintet lépett, és megkapta a minden tekintetben lenyűgöző Unreal Engine 5-ös felfrissítését. Ez minden eddiginél részletdúsabb textúrákat, környezetet és tárgyakat, illetve hihetetlenül valósághű fényhatásokat jelent, melyeknek köszönhetően szó szerint megelevenül a múlt század.

A virtuális Titanic-múzeum nagyjából 50%-os demóját pedig most bárki és akárki kipróbálhatja, méghozzá teljesen ingyen. Az egyetlen gondot csak a gépigénye jelenti, bár a legtöbb gamernek valószínűleg nem fog problémát okozni. Az egyelőre még csak korlátozottan bejárható Titanicot a projekt oldaláról lehet letölteni – itt pedig a szükséges követelményeket is ellenőrizni lehet.

Íme egy kis ízelítő a fantasztikus és teljesen egyedülálló munkából:

Ha pedig az is érdekel, mekkorát fejlődött az előző verzióhoz képest, akkor itt egy összehasonlítás is:

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hihetetlen, de ez NEM a valóság, hanem egy Unreal Engine 5-ös demó

 

 

×