Piszkos módszerekkel állítanák meg a konkurenciát.

2023.07.08. – Az elmúlt évben a hosszú évek alatt bejáratott AMD – Nvidia párharc új szereplőt kapott. Az Intel hosszú évek tervezgetése után kiadta az első, dedikált GPU szériáját. Az ARC Alchemist célja nem az RTX 3090/4090 rekordjainak döntögetése volt. Az Intel első körben egy megfelelő alapot szeretett volna létrehozni az alsó- és középkategóriában.

Erre a lépésre szükség is volt, hiszen a driverekkel volt bőven munkája a mérnököknek, programozóknak. Most sem tökéletes még a szoftveres oldal, főleg régebbi címek esetén, ám a javulás döbbenetes. Az elmúlt év során van olyan játék, mely háromszor több FPS-t tud kisajtolni magából ARC kártyák alatt, mint a kezdeti időszakban. Nem véletlen, hogy az óriáscég már javában a második, Battlemage széria kiadásán töri a fejét.

Az Nvidia burkoltan meg is fenyegette a partnereit?!

A fenti, Nvidiatól származó levél tartalmát Telegramra töltötte fel a PRO Hi-Tech csapata. Úgy tűnik, hogy a zöldek nem igazán örülnek az Intel terjeszkedésének. Hogy ennek nyomot is adjanak, gyakorlatilag megfenyegették a jelenlegi partnereiket. Amennyiben valamelyikük az Intellel akar dolgozni, abban az esetben nem kapnak több chipet az Nvidia-tól. Az Intelnek ez kifejezetten kellemetlen lehetne, hiszen jelenleg is erőteljes partnerkereséssel tölti az idejét, ezidáig csak pár gyártó állt be az ARC kártyák mögé. Remélhetőleg a fenti levél és annak tartalmának kiszivárgása utáni visszhangok hatására enyhül az Nvidia, hiszen a versenyhelyzetből a potenciális vásárlók is profitálhatnának.

Forrás: Videocardz

3+1 hasznos tanács, hogy garantáltan ne fürödj be a PC összerakásánál

×