A Mozilla nemrég bejelentette, hogy megjelent az utolsó Firefox verzió, ami még támogatja a korábbi Windows rendszereket.

Elérkezett a pillanat, hogy a Firefox böngésző esetében döntést hozzon a készítő Mozilla. A most megjelent 115-ös verzió ugyanis az utolsó, ami még támogatja a Windows 7 és Windows 8 rendszereket. Ahogy korábban a Microsoft Edge és a Google Chrome esetében is történt, a Firefox új verziói már nem lesznek használhatók ezeken a régebbi Windows rendszereken. A Mozilla egyébként sok időt hagy még a 115-ös verziónak.

Egészen 2024 szeptemberéig nyújt biztonsági frissítéseket a Firefox, utána már nem frissül a böngésző Windows 7-en és 8-on.

„2023 januárjában a Microsoft megszüntette a Windows 7 és a Windows 8 támogatását. Ennek következtében ez az utolsó Firefox-verzió, amelyet az említett operációs rendszereket használók kapnak. A Windows 7 és Windows 8 felhasználók automatikusan megkapják a Firefox ESR 115 verziót, és az ezzel járó fontos biztonsági frissítéseket. Hasonlóképpen, ez az utolsó Firefox verzió, ami támogatja az Apple macOS 10.12, 10.13 és 10.14 rendszereket” – olvasható a Mozilla közleményében.

Még van egy év, aztán tényleg minden jelenlegi Windows 7 és Windows 8 felhasználónak el kell gondolkodnia a váltáson.

Ezt láttad?

Minden idők legrosszabb Windows-rendszerei, amiktől hamar ablaknak szaladtunk

×