Minden korosztály nagyon várja már a Bethesda új játékát, különösen a nyugdíjasok, akik örülnek, hogy egész nap játszhatnak.

2023. 07.05. – Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a videojáték mindenkié, nemtől, kortól függetlenül. És igen, mára már ott tartunk, hogy a gamer világból az idősebb korosztály is kiveszi a részét, már csak azért is, mert a gamerek egyszer csak nyugdíjasok lesznek. Most, hogy hamarosan érkezik a Starfield, a Bethesda űrkutatós játéka, egyre több idős ember adott hangot annak, hogy mennyire várja.

 

Bár az elmúlt hetekben sok vitát váltott ki a kizárólag Xbox Series X/S-re és PC-re érkező játék, a játékosok már nagyon várják. Annyira, hogy van, aki most csak emiatt vesz Xboxot. Még az idősebb játékosok is beszálltak a mókába, legalábbis ez derül ki egy olyan Reddit bejegyzésből, ami igencsak rávilágított arra, hogy milyen sok nyugdíjas gamer van.

„Hány idős Starfield-játékos van?” – tette fel a kérést egy gamer a Redditen.

How many senior citizen Starfield players?
by u/jpcox3981 in Starfield

„71 éves vagyok, és kíváncsi lennék, hogy hány olyan öreg fing van itt, aki a Starfieldre vár. Én 5 éves voltam, amikor a Szputnyik elindult … amire már nem emlékszem. Valószínűleg akkoriban inkább Davey Crockettre voltam kíváncsi. De arra emlékszem, hogy 3. osztályban a tanárom behozott egy rádiót, és az osztály meghallgatta Alan Shepard első repülését, mind a 15 percet.”

Nos, a kommentekből hamar kiderült, hogy rengeteg idős gamer van, aki hasonlóan várja már a játékot, hiszen egész nap játszhatnak, nem úgy, mint a fiatalok. Több idős embernek saját emléke is van az űrversenyről, így a játék nagyon tetszik nekik.

  • „Tíz nappal ezelőtt töltöttem be a 60. életévemet. Épp most frissítem a PC-met, hogy jobb legyen, és a Starfield az egyik legjobban várt játék egész életemben.”
  • „73 éves vagyok, és még mindig nagyon jól emlékszem a Szputnyikra és a Laikára.”
  • „60 éves vagyok, és a megjelenés napján fogok játszani.”
  • „Az első videojátékomat, a Pongot 74-ben játszottam. Azóta a videojátékok rabja vagyok. Nagyon várom a Starfieldet.”
  • Még nem vagyok nyugdíjas, de 52 éves vagyok, és alig várom, hogy megjelenjen ez a játék.”

A Starfield a galaxis felfedezését ígéri, a saját űrhajódban, amelyet szinte bármilyen módon testre szabhatsz. A játékosok több mint 1000 bolygót fedezhetnek fel és új karakterekkel találkozhatnak.

Ezt láttad már?

Óriási lesz: jön a Joker-Harley Quinn anime – ezt tudjuk eddig

×