A négy legjobb League of Legends régióban gyakran találni közös dolgokat, elvégre mindannyian ugyan azt a játékot játsszák, viszont érdekes módon minden régió játékstílusa más és más.

A négy legjobb League of Legends régióban gyakran találni közös dolgokat, elvégre mindannyian ugyan azt a játékot játsszák, viszont érdekes módon minden régió játékstílusa más és más. Az utóbbi időben azonban határozottan kijelenthető, hogy az LCK és az LCS profijai mind ugyan azt a hőst utálják a leginkább.

Az Oracle’s Elixir szerint mind a 2023-as LCS Summer Splitben, mind a 2023-as LCK Summer Splitben Neeko a legtöbbet tiltott bajnok. Az észak-amerikai színtéren eddig szinte minden meccsen tiltották, 93,3 százalékos tiltási aránya van a nemrég átalakított karakternek. Hasonló a helyzet Dél-Koreában is, ahol eddig 86,5 százalékos tiltással büszkélkedhet.

Ráadásul Neeko mindkét esetben jóval több bant kapott, mint a második helyezett Vi, akinek az LCK-ben 77,1 százalékos, az LCS-ben pedig 71,1 százalékos az kitiltási aránya.

Azok, akik már játszottak az új Neeko ellen, feltehetően nem kell magyaráznunk a helyzetet. A bajnok egy „mid-scope” frissítést kapott a 13.9-es ciklusban, ami egyébként mind az öt képességét átdolgozta. Azóta a bajnok hihetetlenül erős a középső ösvényen, de néha még a dzsungelbe is elviszik.

Neeko jelenleg rettenetesen erős wave clearrel rendelkezik, mindezek mellé pedig könnyen roamol más ösvényekre, pláne úgy, hogy szinte bármilyen szörnyeteg vagy tárgy alakját felveheti a játékban. Ezenkívül az AoE ulti könnyen használható, így még vért sem kell izzadniuk a játékosoknak, hogy sikeresek legyenek vele. Nem meglepő, hogy a profik is inkább távol akarnak tőle maradni.

Ezt olvastad már?

Ismét a PlayStation tulajok járnak jól? – Íme a Warzone Elimination Challenge

×