Zseniális tervezet látott napvilágot.

2023.07.04. – A videojátékok világa az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult. Ismét aranykorukat érik a kézikonzol bőrbe bújtatott PC-k, élükön a Steam Deckkel és a ROG Ally-jal. A konzolok sem álltak meg a fejlődésben, manapság már a 4K felbontás sem okoz gondot, „Performance” módban pedig akár 120 FPS-ig is elkalandoznak. Egy PlayStation 5 vagy Xbox Series X minden igényünket lefedheti. Játszhatunk rajtuk, de tartalomfogyasztásra is kiválóan befoghatóak. Sőt, manapság már az egér vagy billentyűzet támogatása is alapvető tudásnak számít.

Van azonban pár olyan tulajdonságuk, tervezési sajátosságuk, melyek gátolják őket ezekben. A legtöbb konzolt külön kijelzőhöz/TV-hez és hangrendszerhez kell csatlakoztatnunk, hogy teljes mértékben átadhassuk magunkat az élvezetnek. A koncepciógyárosok azonban ismét szabadjára engedték a fantáziájukat, így egy igazán ötletes PlayStation továbbgondolással találkozhatunk a világhálón.

Íme a PlayStation Capsule!

A kitalált konzol két fő móddal rendelkezik. Speaker módban a kitalált kijelző takarásban van, behajtva a készülékbe, így a ház dísze lehet. A külső kijelző segítségével azonban zenehallgatásra továbbra tökéles lehetne. A hangerőt dedikált, fizikai gombbal állíthatnánk, míg a konkrét vezérléseket az érintőkijelző végezné.

A Speaker módból azonban egy pillanat alatt Console/Video módba válthatnánk, mely pofás kijelzővel és egy beépített mechanikus billentyűzettel ajándékozná meg a játékosokat. A gép hátulján található portok segítségével természetesen továbbra szabad út lenne a TV/Monitor csatlakoztatásra is.

A forrást és a teljes tervezési fázis leírását az alábbi linkre kattintva érheted el: YankoDesign

Megérkezett a Windows AI asszisztense – Ezt tudja jelenleg a Copilot

×