A játékosok egy csoportja arra szólítja fel a fejlesztőket, hogy fejezzék be a játékok bejelentését, amik megjelenése még évekre van.

2023.07.01. – Valóban mindig kicsit bosszantó, amikor bejelentenek egy új játékot, és megjelenési dátum vagy egyáltalán nincs, vagy olyan távoli, hogy azt sem tudjuk, mi lesz velünk addig. Erre nagyon jó példa az Elder Scroll VI, amiről még 2018-ban kaptunk bemutatót, most pedig 2023 van, és még mindig nincs játék. Persze a bemutatók alkalmával jó látni, hogy milyen játékok állnak fejlesztés alatt, ám néha a gyönyörű klipek végül csalódást okoznak. A játék végül vagy nem olyan, mint ígérték, vagy végül meg sem jelenik.

A hosszú várakozási idő miatt azonban minden hype szépen lecseng, ahogy a gamerek lelkesedése is. És igen, úgy tűnik, hogy a játékosoknak elegük van ebből, és azt követelik, hogy évekkel később érkező címeket egyszerűen ne jelentsenek be. A felhívást egy Reddit posztban tették közzé, ami így szól:

„A játékfejlesztő cégeket KÉREM, hogy ne adjanak ki több évvel később érkező játékhoz előzeteseket!”

„Nem értem. Mindenkit feltüzelnek, hogy jön egy régóta várt játék folytatása vagy egy remake, de aztán 5 vagy akár 10 év múlva sincs semmi” – teszi hozzá.

Can games companies PLEASE stop releasing trailers/teasers that are several years away?
by u/EridanusVoid in gaming

Bár ahogy azt nem is olyan rég mi is kifejtettük, a kiadóknak és fejlesztőknek a mai korban rengeteg idő, akár 5 év is kell egy fejlesztéshez, néha valóban nevetségesen hosszan készül egy játék. Lásd GTA VI, ami állítólag már hosszú évek óta készül, be is jelentették, és még egy előzetest sem kapott. Sőt, vannak olyan játékosok is, akik már attól félnek, hogy meghalnak, mire a Rockstar játéka megjelenik.

A fent említett bejegyzésre rengeteg egyetértő hozzászólás érkezett, sokaknak nem is a játékok fejlesztési idejével, hanem a bejelentés és megjelenés közötti kitöltetlen űrrel van bajuk.

„Nekem az a bajom a játékiparral, hogy bejelentenek egy játékot, aztán évekig teljes csend van. Ez idő alatt mindenkinek lesznek saját elvárásai és csak nagyon közel a megjelenéshez mutatják meg ténylegesen, hogy mi is a játék. Ez rengeteg csalódáshoz vezet” – írta egy gamer.

„A Beyond Good and Evil 2 első előzetese óta már 15 év telt el, és semmi jele annak, hogy közel lenne a megjelenés, vagy egyáltalán megjelenne. Aki akkor született, amikor azt a trailert bemutatták, valószínűleg felnőtt lesz, mire megjelenik (ha megjelenik)” – írta egy másik.

Bármennyire is frusztráló, ez egy olyan trend, ami valószínűleg nem fog változni a játékiparban. Ahogy a hozzászólók közül sokan rámutattak, a bemutató előzetesek célja nem csak a játékosoknak szól, hanem a befektetőknek, támogatóknak is. Egyfajta marketing. Számunkra azonban valóban kissé csalódás, amikor egy menő játék kapcsán azt látjuk, hogy még éveket kell várni rá. Addigra el is felejtjük, vagy az életünk teljesen más irányt vesz.

A kérdés pedig az: jó lenne, ha csak akkor jelentetnének be egy játékot, amikor a megjelenés mondjuk maximum hónapokra van? A válaszokat várjuk kommentben!

Ezt láttad?

PlayStation, Xbox, Nintendo, ahogy még nem láttad őket – Így néznek ki a fejlesztői modellek

×