Lehet, hogy ez egy poén, de elképzelhető, hogy egyesek tényleg attól tartanak, hogy nem érik meg a GTA VI megjelenését.

Valóban frusztráló lehet a folyamatos várakozás azok számára, akik nagyon várják már, hogy végre megjelenjen a GTA VI. A játékról majd egy évtizeden keresztül csak pletykákat lehetett hallani, ma meg már tudjuk, hogy a Rockstar gőzerővel dolgozik rajta. Egy tavaly kirobbant, a játék korai szakaszát bemutató szivárgáson kívül viszont azóta sem érkezett pontos hír arról, hogy mikor jelenik meg. Egyes szakértők 2024-re, 2025-re számítanak. Mivel ilyen sokáig elhúzódik a fejlesztés, sokan úgy érzik nem is fognak már élni, mire megjelenik.

Szinte biztosan vagyunk benne, hogy a Redditen indított beszélgetés egyes résztvevői csupán viccelnek és ironizálnak, de úgy tűnik, többen komolyan gondolják, hogy meghalnak, mielőtt megjelenik a játék.

Is anyone else having genuine anxiety about dying before GTA 6 comes out?
by u/swifto12 in GTA

A beszélgetés indítója, swifto12 azt írta:

„Van más is, aki komolyan aggódik, hogy meghal, mielőtt a GTA 6 megjelenik? Ma reggel megittam két csésze kávét. A szívem egy nagyot vert, és az első gondolatom az volt, hogy ‘Ó, istenem, kérlek, ne. Ne a GTA 6 előtt. 28 éves vagyok. Nevetségesnek érzem magam.”

Nos, az egész valóban kissé túlzásnak hangzik, a meglepő azonban, hogy többen hasonlóan éreznek.

„Én 39 vagyok. Arra számítok, hogy hamarabb érem el az nyugdíj-korhatárt. A GTA 6 valószínűleg az utolsó játék lesz, amivel játszom a franchise-ban. Arra számítok, hogy halott leszek, mielőtt a GTA 7 megjelenik. Lehangoló belegondolni” – írta RedL0bsterBiscuit

„43 éves vagyok, és az összes résszel játszottam a sorozat kezdete óta. Ugyanígy érzek” – tette hozzá ToloDaDon.

Néhányan persze érzik, hogy a dologban van némi irónia, és leginkább arról van szó, hogy sokan nem tudják elviselni a végtelennek tűnő várakozást. A GTA V 2013-ban jelent meg, ami azt jelenti, hogy már 10 éve várunk a GTA VI-ra, és még mindig nincs kilátásban még csak egy előzetes sem. A Rockstar nem csak nem szeretne semmit megosztani a játékról, de még el is tüntetik a netről a szivárgásokat, pletykákat.

A játék egyébként még nem érte el a leghosszabb ideig tartó fejlesztést a világon. Ezt a rekordot legjobb tudomásunk szerint a Duke Nukem Forever tartja, amit eredetileg 1997-ben jelentettek be, végül csak 2011-ben jelenhetett meg. Ez 14 év. Fontos tudni, hogy a Rockstar a következő GTA játékot hivatalosan csak tavaly jelentette be, szóval még előttünk van jó pár év, ha hasonlóan járnak el. Meddig kell még várni?

Ez is érdekes:

Ismét megszavazták a világ 100 legjobb videojátékát – Itt a nyertes

×