A PlayStation tulajdonosok három okot is kaptak, ami miatt érdemes lesz júliusban kontrollert ragadni a strand helyett.

Eljött a nyár, a fényvédő és a naptej, ezzel együtt pedig a sajtos-tejfölös-fokhagymás lángos és a jóleső hideg jégkrém időszaka. Persze nem mindenki szeretné pont ezekkel hazavágni a beach body-t, meg nem is túl egészséges állandóan a forró nap alatt a strandon heverészni, szóval hatalmas mázli, hogy a Sony éppen most adja az idei év eddigi legjobb PS Plus ajándékait, melyeket látván egészen biztosan sokan ragadnak majd a kontrollert szorongatva a képernyőre.

A szolgáltatás mellé járó ajándékokra pedig elég sokan tarthatnak majd igényt július 4-től kezdődően az egész hónapban, hiszen választott csomagtól függetlenül minden előfizető a játéktárához adhatja – legyen szó a legolcsóbb Essential, vagy a drágább Extra és Premium konstrukciókról. A legmelegebbnek ígérkező hónapban összesen 3 remek alkotást kapunk, melyek között egy néhai Xbox-exkluzívot, egy őrületesen pörgős AAA-s FPS-t, illetve egy kisebb-független, ám nem kevésbé izgalmas és gyönyörű kalandot.

PlayStation Plus Monthly Games for July: Call of Duty: Black Ops Cold War, Alan Wake Remastered, Endling – Extinction is Forever

A hónap legnagyobb sztárja kétségtelenül a Call of Duty: Black Ops – Cold War lesz, annak is a Cross-gen Bundle-je, azaz PS4-en és PS5-ön mindenki a maga generációs kiadását kapja – még akkor is, ha most PS4-en igényeljük. A játékban egy hidegháborús kémsztorit göngyölíthetünk fel, természetesen megannyi CoD-os lövöldözéssel és látványos filmes jelenettel. A történet végeztével pedig rögtön fejest ugorhatunk a népszerű multiplayer módokba, vagy megpróbálhatunk túlélni a híres zombi módban is.

 

A PS+ tagok emellett megkapják az eredetileg 2010-ben Xbox 360-exkluzívként megjelent fantasztikus pszichológiai horrorjáték, az Alan Wake felújított kiadását, amelynek októberben jelenik meg a rég áhított folytatása (ami 2023 leggyönyörűbb játékának ígérkezik). A fordulatos, Twin Peakset idéző történetben egy horror-krimi író misztikus megpróbáltatásait ismerhetjük meg, aki miután rájött, hogy a papírra vetett írásai valósággá válnak, megpróbálja megmenteni a sötét erők által elrabolt feleségét. Az Alan Wake a Remedy egyik legérdekesebb és legambiciózusabb játéka, aminek a fejlesztését rögtön a Max Payne 2 után kezdték el, vagyis meglehetősen sokáig tartott elkészíteni. Ha érdekel a sztori és a Remastered tesztje, akkor mindenképp érdemes elolvasnod a kritikánkat róla.

 

A harmadik remek játék, amit a PS+ tagok júliusban ingyen megkapnak, az Endling – Extinction is Forever lesz, amiben egy róka szemszögéből szembesülhetünk az emberiség környezetre gyakorolt pusztító tevékenységével, hatásával. Bár az Endling sokkal színesebb, de a játékmenet sokaknak nagyon ismerős lehet a Limbo és az Inside platformerekből, a különbség az, hogy a kedves rókánkkal a kicsinyeinkről is gondoskodnunk kell a viszontagságos utunk során.

A három remek játékot tehát július 4-től kezdve az összes PS Plus-előfizető ingyen a játéktárához adhatja a PS Store arra vonatkozó rubrikáján keresztül.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Alan Wake 11 év után visszatért, és sosem volt még ilyen remek formában | TESZT

×