Egészen elképesztő játéknak ígérkezik az Alan Wake II.

A 2023-as év leggyönyörűbb videojátéka lesz az Alan Wake II – mondta a 13 éve vágyott folytatás első komolyabb előzetese után a Remedy egy munkatársa, Thomas Puha Twitteren. A Summer Game Fest első napja során megvillantott első játékmenet bemutató után pedig kétség sem férhet hozzá, hogy a sötétség rabságába esett író történetének folytatása valóban egy lélegzetelállító horrorkaland lesz.

De ezen nem is csodálkozhatunk nagyon, hisz a finn fejlesztők mindig is híresek voltak arról, hogy milyen látványvilágot képesek kihozni az egyébként is nagyszerű alkotásaikból. A 90-es évek végén például senki sem hitte el az előzetesekből, hogy a Max Payne első része valóban úgy fog kinézni, ahogy, amit aztán még tovább toltak a második játékkal. Az Alan Wake is egy csodaszép program volt a korában, pont, mint a Quantum Break és a Control, melyek kivétel nélkül még ma is fenomenálisan festenek.

Az Alan Wake II viszont minden korábbi játékon messze túltesz, ami Remedy szerint a stúdió fennállásának legnagyobb projektje.

Erről bizonyosodhatott meg a sajtó egy szerencsésebb része, néhány szerkesztőnek ugyanis levetítettek egy kibővített, közel félórás játékmenetet is a Summer Game Fest során. Ebből az derült ki, hogy a fejlesztők egyáltalán nem túloztak, amikor a horrorelemeket hangsúlyozták, az Alan Wake II tényleg egy kőkemény túlélőhorror lesz, ami az első etaptól eltérően egy jóval lassabb, keményebb és veszélyesebb harcokkal fog izzasztani.

Persze a fény továbbra is kulcsfontosságú lesz, amivel levilágíthatjuk a sötét erők által megszállt ellenfeleket, de a fegyvereket már jóval megfontoltabban kell használnunk. Emellett Sagával kapunk egy nyomozós szálat is, amiben mindenféle bizonyítékokat és nyomokat kell keresnünk, hogy rájöjjünk a kultista gyilkosságok mögött húzódó sötét rejtélyre, illetve azzal együtt ráleljünk Alanre is. Külön érdekesség, hogy a történetet bárhogyan és bárkivel játszhatjuk majd, és akkor váltunk főszereplőt, amikor csak akarunk.

Bár a sajtónak megmutatott játékmenetet nem mutathatták meg a szélesebb közönségnek, de ahogyan ilyenkor lenni szokott, egy része most is hamar kiszivárgott az internetre. Az egyik videóban a fentebb említett nyomozós játékmenetet nézhetjük meg, a másikban pedig a terepmunkába és a harcokba kapunk mélyebb bepillantást. Sőt, utóbbiban feltűnik Sam Lake karaktere, Saga nyomozótársa, akit egyébként az a James McCaffrey szólaltat meg, aki Max Payne hangjaként lehet ismerős.

Nyomozás:

Legyen harc:

 

Ez persze – ahogyan alul is látható – még nem a végleges verzió, az októberi megjelenésig még előfordulhatnak változtatások, esetenként javítások. A grafikába és a játékmenetbe aligha fognak már komolyabban belenyúlni, így szinte biztosra vehetjük, hogy az Alan Wake II valóban az egyik leggyönyörűbb játéka lehet az évtizednek. Persze a végső értékeléssel azért megvárnánk október 17-ét, amikor Xbox Seriesre, PS5-re és PC-re is megérkezik – méghozzá meglepően olcsón.

Ezt is érdemes elolvasnod:

AKKOR és MOST – Így festenek a kedvenc színészeink az ikonikus szerepeik mellett

×