Meglepően alacsony áron kínálják a legendás Remedy csapatának eddigi legambíciózusabb játékát, ennek viszont ára is van.

A Remedy a PlayStation Showcase keretében mutatta be kicsit közelebbről is a 13 év sötétség ből előbújó Alan Wake folytatását, ami nem csak sokkal gyönyörűbb lesz, mint a stúdió összes korábbi játéka, de alaposan változtat az előző két epizódban megismert játékmeneten is.

Egyrészt a játék teljes mértékben egy horrorjáték lesz, amiben valószínűleg hasonlóan a korábbi részekhez a fény segítségéve kell felvennünk a harcot a megszállt alakokkal, de az élmény merőben más lesz. Másrészt pedig az Alan Wake II során nem egy, hanem minimum két főhősünk lesz majd: egyik oldalról nyilván a sötét szorításából szabadulni óhajtó írót alakíthatjuk majd, míg egy másik szálon egy utána nyomozó különleges ügynök fölött vehetjük majd át az irányítást.

A játékmenetet is bemutató előzetesben már az is teljesen egyértelművé válhatott, hogy a látvány egészen elképesztő lesz. Aki ismeri a finn fejlesztők korábbi alkotásait, annak ez aligha lehet meglepő, hiszen mind a Quantum Break, mind pedig a Control máig a legszebb játékok között foglal helyet, ugyanakkor az AW2 még hozzájuk képest is különösen lehengerlő.

 

Már csak ezek miatt is furcsa, hogy a Remedy és a játék kiadója, az Epic Games a mai trendekkel totálisan szembe menve sokkal olcsóbban rakja a digitális boltok polcaira a stúdió eddigi legambíciózusabb játékát, mint a piacon szinte bárki. Mármint egyáltalán nem túlzok: az Alan Wake II tényleg sokkal olcsóbb, mint bármelyik másik AAA-s cím a megjelenésekor.

Az AW2-t jelenleg csak előrendelni lehet PC-n, az Epic Games Store-on, illetve Xbox Series és PS5 konzolokon: előbbin 14.980 forintot, utóbbiakon pedig mindösszesen 17.975 forintot kérnek érte.

Ez azért jóval több, mint baráti, főleg, hogy egy csomó rég megjelent játék akciósan sem kerül ennyibe. Az AW2 viszont nem szeretné kizsebelni a játékosokat – ennek azonban ára is van.

A Remedy a bejelentést követően elárulta, hogy az alacsonyan tartható árazás miatt kénytelenek voltak beáldozni a dobozos kiadást. A fejlesztők szerint manapság már egyébként is szinte mindenki digitálisan vásárol, és az sem túl fair, hogy még egy lemez birtokában is le kell tölteni a teljes programot – amit valószínűleg ők sem tudtak volna máshogy megoldani. Ezért inkább úgy látták jónak, hogy itt az ideje teljes mértékben szakítani a lemezzel, ami manapság már inkább fölösleges többletköltség.

Ezzel a legtöbb játékos valószínűleg teljesen ki lesz békülve. Szerencsére a mindenféle extrával megpakolt tartalmasabb kiadásról sem kell lemondani: a Digital Deluxe Edition például egy csomó játékbeli kozmetikumot és díszítést kínál. Remélhetőleg az első Alan Wake példáján később lesz egy fizikai gyűjtői kiadás is, de erről egyelőre még nem tudni semmit.

Az Alan Wake II október 17-én jelenik meg Xbox Series, PS5 és PC masinákra, előrendelni pedig az EGS, illetve a konzolok digitális boltjában lehet.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A Unity az egyik legjobb Assassin’s Creed, ami az idővel csak nemesedett

 

×