Elborult ötletek születnek.

A 2023-as év egyértelműen a mesterséges intelligenciáról szól. A ChatGPT az iparág húzóneve manapság, de szinte minden nagyobb cég próbálkozik valamivel. Javában készül a Google megoldása, de a pletykák szerint a Samsung és az Apple sem ül ölbe tett kézzel. Ahogy bizony a programozóknak sem kell a szomszédba menni egy-egy elborult ötletért.

Az elmúlt hetekben valóságos verseny alakult ki, hogy ki tud minél régebbi vagy épp gyengébb számítógépre, hardverre ChatGPT klienst faragni. Több beteg alkotás is készült, ám a minap egy igazán izgalmas fejlesztésről számolt be a Neowin. Egy fejlesztő a több mint 30 éves Windows 3.1-re készített egy ChatGPT klienst, mely a WinGPT nevet viseli magán.

Ezt tudja a WinGPT!

C nyelven készült a program, mely szabványos Windows API-kat használ, így semmilyen extra mókolásra nincs szükség a telepítés után. Az OpenAI szerverekhez a TLS 1.3 szabvány segítségével csatlakozik, ennek köszönhetően nem kell egy extra, modern Windowst futtató, köztes gép a kommunikáció létrehozásáról. Vannak azonban árnyoldalai is az alkalmazásnak. Korlátozott memóriatámogatása miatt viszonylag rövid válaszokkal kell beérnünk, ahogy bizony a beszélgetés kontextusát sem menti el a WinGPT. Az alkalmazást ide kattintva töltheted le 16 / 32 bites Windows 3.11 vagy újabb operációs rendszerekre. A ChatGPT generálta API kulcs azonban elengedhetetlen a teljes működéshez.

Forrás: HVG / Neowin

Kiderült, mit szólna a többség, ha AI-robot lenne a főnöke

×