Az Xbox játékosok legnagyobb sajnálatára két népszerű Xbox játék online szerverei még ebben az évben leállnak.

Sajnos nagyon megy az idő, és néha elérkezik az a pillanat, amikor hőn szeretett játékaink számára megszűnnek az online szolgáltatások. Most két rajongók által közkedvelt Forza Horizon játék búcsúzik az Xbox exkluzívok palettájáról, legalábbis ami az online szervereket illeti – írja a GameRant.

A Forza Horizon 1 és a Forza Horizon 2 online szerverei 2023. augusztus 22-én örökre leállnak.

Tök érdekes, hogy a Forza Horizon játékok tulajdonképpen a Forza Motorsport franchise spin-offjai, mégis a Horizon játékok az utóbbi években népszerűbbek voltak. A Forza Motorsport versenyszimulátor világa helyett a Horizon nyílt világú versenyélményt kínál, ahol többek között lehetőség van a környezetrombolásra. Az eddig megjelent öt Forza Horizon játék nagyon szép kritikákat kapott, a fejlesztő Playground Games tehát megtalálta a siker receptjét.

Miközben a rajongók a Forza Horizon 3, Forza Horizon 4 és Forza Horizon 5 esetében még élvezhetik az online szolgáltatásokat, az első két játékánál erre hamarosan nem lesz lehetőség.

Ez azt jelenti, hogy a Forza Horizon 1 és Forza Horizon 2 összes online szolgáltatása megszűnik augusztus 22-én. Nem lesz multiplayer, sem leaderboard, sem játékosok által generált tartalom. A jó hír viszont az, hogy mindkét játék továbbra is játszható lesz single player módban.

Az eredeti Forza Horizon játék még 2012-ben jelent meg Xbox 360 exkluzívként, míg a Forza Horizon 2 2014-ben Xbox 360-ra és Xbox One-ra is megjelent. A játékok az Xbox-exkluzív játékok közé tartoztak, hiszen még azelőtt jelentek meg, hogy a Microsoft elkezdte volna az összes elsőszámú Xbox-játékát PC-re is átültetni.

A játékokat egyébként az online boltokban már nem is lehet megvenni, szóval csak azok lesznek szomorúak, akiknek megvannak és néha szeretnek nosztalgiázni. Aki még mindig lelkesen játszik velük, az az online szolgáltatások tehát augusztus 22-ig élvezheti. Viszlát Forza 1 és 2.

Ezt láttad?

A 30. évfordulóra megismételte a legendás jelenetet a Jurassic Park színésznője

×