Sosem felejtjük a Lex Murphy arcán eluralkodó jeges rémületet, amikor meglátja a velociraptor árnyékát. Így néz ki a jelenet ma.

Ariana Richards az 1993-ban mozikba került Jurassic Park forgatása idején 13 éves volt. Egyébként jó pár tévéfilm, illetve sorozat után került bele minden idők egyik legbombasztikusabb mozisikerének csapatába. Messze nem volt rutintalan tehát, amikor Spielberg rábízta a finálé egyik legfontosabb pillanatát. Csupán arcjátékkal kellett bemutatnia a rettegést, ami a gyerekeken úrrá lesz, a kis termetű, de annál veszélyesebb velociraptorok láttán.

Richards a saját tekintetén kívül egyetlen eszközt kapott, amivel átadhatja a nézőnek, hogy mennyire félti saját és öccse életét: a kezében tartott kanálon remegő zselét. A jelenet annyira zseniálisan sikerült, hogy ez a második, vagy harmadik legemlékezetesebb kép az egész filmben, annak ellenére, hogy dinoszaurusz nem is látható rajta. Sokszor idézett, számtalan mém alapjául szolgáló, ikonikus pillanat lett. A színésznő úgy érezte, a film bemutatójának 30. évfordulójára érdemes elkészíteni egy rövid „akkor és mostot” a TikTokra. A videót a kerek jubileumon jó nagyokat nosztalgiázó, hivatalos Jurassic World csatorna tette közzé néhány napja. Óriási sikert aratott, hiszen e cikk születésekor már 12,5 millió megtekintésnél jár.

@jurassicworld

#duet with @Jurassic World A duet 30 years in the making. #JurassicPark30 #Dinosaurs #JurassicPark

♬ original sound – Jurassic World

 

Ariana Richards egyébként örökké gyerekszínész marad. A Jurassic Park után csak az ezredfordulóig dolgozott tovább a szórakoztatóiparban, majd úgy döntött, hogy felnőttként már a legfőbb szenvedélyére, a festészetre fog koncentrálni. A 21. században csak egyszer tudták rávenni, hogy színészkedjen, de akkor se kellett volna. A rém rosszul sikerült, 2013-as Fenevadak című tévéhorror volt az utolsó szerepe.

De ha ez végre elkészülne, örömmel vennénk tőle egy szinkronszereplést:

VIDEÓ: nyílt világú Jurassic Park játék Unreal Engine 5-ben, jöhet?

×