Ha egyáltalán megjelenik valaha.

Az Nvidia RTX 40 széria leleplezése előtt már tudni lehetett, hogy nagyjából milyen modellekkel kalkulál majd az óriáscég. Az RTX 4090 – 4080 – 4070 – 4060 vonal adott volt, közbülső Ti modellek beiktatásával. A kezdeti pletykák azonban arról szóltak, hogy az RTX 4090 fölé is érkezhet majd előbb-utóbb egy kártya, melyet az Nvidia mérnökei izzasztottak a boszorkánykonyhájukban.

Jelen pillanatban azonban úgy tűnik, hogy egyelőre nem kell számítanunk újabb flagship érkezésére. A piaci helyzet sem indokolja, illetve az AMD a sima változatot sem tudta még igazán megizzasztani. Ennek ellenére néhány fotót kaptunk már tavaly télen a bestiáról, a minap pedig további képek bukkantak fel az interneten. Továbbra sem lehet tudni, hogy teljesen kaszálta-e a tervet az Nvidia, ám az biztos, hogy hónapokig nem kell félnünk az érkezésétől.

Egy azonban biztos: brutális méretű a kártya!

Az első képen az RTX 4090-et láthatjuk felül, míg alul a feltételezett RTX 4090 Ti modellt. Jól látható, hogy ezen is csak egyetlen egy 12VHPWR csatlakozót látunk, így az olvadás-faktor még erősebb lehetett volna a nagyobb fogyasztásigény miatt.

 

Más képeken a hátoldalát is láthatjuk, a DisplayPort és HDMI csatlakozók helyével egyetemben. Könnyen előfordulhat, hogy a fentebb is felvázolt olvadás, tápellátás probléma miatt nem dobta piacra a kártyát az Nvidia. Ahogy a specifikációk sem kerültek még napvilágra, minden esetre érdekes volt valódi képeken is látni a bestiát, nem csak 3D rendereken. Szerencsére így sem maradunk izgalmak nélkül a héten, hiszen napokon belül debütál az RTX 4060.

Forrás: PCfórum 

Senki sem akar venni? – Az AMD is megnyeste a videókártyája árát

×