Remélhetőleg Európában is hasonló trendet olvashatunk majd le.

Napokon belül érkezik az Nvidia RTX 4060-os modellje. Gyakorlatilag már mindent tudunk róla, hiszen néhány benchmark kiszivárgott, de maga a cég is elárulta, hogy 20%-ot verhet majd a 3060-ra. A fogyasztása is pazar lesz, alig 110 wattot kér majd csak magának játék alatt. Az árazás már erősen megkérdőjelezhető tényező, de úgy tűnik, hogy itt is kénytelenek lesznek finomítani a gyártók.

Nem titok, hogy a vásárlási kedv rekord alacsonyan van, ha a VGA kategóriát tekintjük. Éppen ezért, az Nvidia pár nappal ezelőtt csökkentette a 4060 Ti árát több helyen is. Magyarországon egyelőre még nem érezhető, ám előbb-utóbb az európai piac is kénytelen lesz majd reagálni valamit.

Az AMD most az RX 7600 árát nyeste meg!

A Videocardz csapata vette észre, hogy több gyártó RX 7600 modelljére is 25-10 dollár közötti kedvezmények érkeztek Amazonon és Neweggen:

A trend biztató lehet, hiszen egy RTX 4090 esetében nem biztos, hogy számít az a 10 ezer forintnyi áresés, ám az RX 7600 kategóriája jóval árérzékenyebb szegmens már. Remélhetőleg a jövőben tovább folytatódik ez a tendencia és egyre barátságosabb összegekért választhatunk a virtuális vagy valós polcokról videókártyát.

Retteghet a Netflix – Azonnal indítható ingyenes játékokkal bővül a YouTube

 

×