A független tesztekre még várnunk kell.

Most már tényleg csak pár nap választ el minket attól, hogy közelebbről is megismerhessük az RTX 4060-at. Az elmúlt napokban érkezett néhány külsős mérés, mely alapján valahová az RTX 3060 és RTX 3060 Ti közé lehetne beilleszteni a friss kártyát.

Ez azonban nem mindig tükrözi a valóságot, nem véletlenül szoktuk megvárni az első hivatalos, ámde teljesen független teszteket. Bizonyára a TechPowerUP munkatársai javában izzasztják már az egységet, így jövő hét végén már kézzelfogható számaink is lehetnek. Ezúttal azonban nem várt helyről érkezett egy kis extra információ. Az Nvidia publikált néhány diasort, melyeken az RTX 4060-ot hasonlítja a korábbi XX60-os számozást kapott videókártyákhoz.

1.7x FPS növekedés Frame Gennel?

Az Nvidia hivatalos bejegyzése azt állítja, hogy az RTX 4060 20%-kal gyorsabb lesz az RTX 3060-nál Frame Generation nélkül. A DLSS 3 támogatással rendelkező címek esetében ez azonban 70%-os értéket is jelenthet. Apró szépséghiba, hogy jelenleg nem sok cím támogatja az Nvidia fejlesztését. Főleg régebbi vagy kompetitív játékok esetében hiányozhat a DLSS 3 támogatás, pedig nagy eséllyel éppen ezekhez választanának kártyát a potenciális RTX 4060 vásárlók.

Kicsit részletesebb összevetést is kaphatunk a fenti táblázatban, konkrét FPS értékekkel. Ezeket azonban mindenképp érdemes óvatosan kezelni, a valóság valahogy mindig mást mutat. Az Nvidia 4060 várhatóan alig 110 wattos fogyasztással rendelkezik, így, ha a teljesítménye nem is, a hatékonysága mindenképp figyelemre méltó lehet majd.

Forrás: Videocardz

Itt a ChatGPT konkurenciája: ÉRZŐ chatbot veheti fel a versenyt a többi AI-val

×