Néhány webshop felfedte az árcédulákat.

Június 29-én debütál az Nvidia új generációjának friss tagja, az RTX 4060. Az elmúlt napok során némi képet kaphattunk már a nyers erejéről is. Sajnos nem valami bíztatóak a számok, hiszen fél generációs ugrást sem sikerült végrehajtania az RTX 4060-nak. Az RTX 4060 Ti és RTX 4070 számai alapján ez sejthető volt, ám sokan így is csalódásként érték meg.

Az előző generációknál sokkal nagyobb ugrásokat olvashattak le a játékosok. Az RTX 2060 például éppen azt a nyers teljesítményt hozza, melyet az azt megelőző generáció jeles tagja, a GTX 1080 tudott. Ráadásul akkoriban az árazás is kedvezőbb volt, nem a mesterségesen feltornászott alapokra építkeztek a gyártók. A jelenlegi helyzetben azonban nincs mit tenni, az egyre csökkenő VGA eladások árulkodóak lehetnek az óriások számára.

Kiszivárgott az RTX 4060 árazása!

Ezúttal szerencsére nem amerikai árcédulákkal kell dolgoznunk, így a hazai árazás meglehetősen közel lesz majd a fentebb látható összegekhez. Természetesen ismét több modell várja majd a potenciális vásárlókat. A legolcsóbb példányok 350 euró, azaz 130 ezer forint környékén kezdődnek majd. Az igazán extra hűtéssel ellátott példányok akár 500 euróig (184 ezer forintig) is elmehetne. Jogosan merül fel a kérdés, hogy a várhatóan 3060 Ti alatti teljesítményű és alig 110 wattot fogyasztó kártyára indokolt-e ez a hűtőteljesítmény. Jövő héten érkeznek is az első független tesztek, természetesen azokat is elemezzük majd.

Eszel a gép előtt? 2. rész: a számítógép és a videojáték hizlal – mutatjuk hogyan

×