Egy alkotó 6 nap alatt készítette el azt a rövid Pokémon horrorjátékot, amit most te is ingyen kipróbálhatsz, ha szeretnél.

A Youtuber Tyler Green nemrég feltöltött egy videót, amelyben egy egyéni videojáték-fejlesztő kihívásba kezdett. A lehető leggyorsabban kellett elkészítenie egy Pokemon horrorjátékot, és minden egyes nap megduplázza egy jótékonysági szervezetnek szánt adományának összegét. Az állatkínzás megelőzéséért küzdő nonprofit szervezetnek tehát úgy adományozott, hogy közben készített egy játékot, egészen pontosan 6 nap alatt.

Mindezt persze nem teljesen egyedül, hanem a ChatGPT segítségével sikerült befejezni. Természetesen a játék nem egy 15 órás túlélőhorror, rendkívül összetett mechanikával, sokkal inkább egy mini horrorélmény.

 

Ennek ellenére nagyon meglepő, hogy valaki 6 nap alatt készített egy ilyet, miközben nemrég az Xbox egyik vezetője fejtette ki, hogy egy AAA-s játék elkészítése ma már minimum 5 év. Így a 6 nap nem is olyan rossz.

A játékban egy erdőben kell haladnod, miközben kísérteties külsejű Pokémonok üldöznek, és meghalsz, ha elkapnak. Persze vannak a pályán Poké-labdák, amiket ha eldobsz, elkaphatod a Pokémonokat, hogy túlélj. Ha elkaptál tíz Pokemont, akkor elmenekülhetsz.

A játék ingyen kipróbálható, csak le kell töltened az itch.io oldaláról. Reméljük, nem csap le rá túl hamar a Nintendo.

Ezt láttad?

A fizuhoz képest Magyarországon a legdrágább az iPhone

 

×