A World of Statistics friss listája szerint Magyarországon a régióhoz képest a legdrágább az iPhone, ha a fizetéseket vesszük figyelembe.

Nemrég a PCFórum szúrta ki, hogy a World of Statistics frissítette azon listáját, mely bemutatja, hogy a világ egyes országaiban az éves átlagfizetés hány százalékát kell kicsengetni az embereknek a legújabb iPhone-ért. Ez azt jelenti, hogy ha az országban élők átlagos éves fizetését nézzük, akkor az iPhone jelentős részt vesz el a magyarok fizujából, vásárlás esetén.

Magyarország az egyik legrosszabb helyen áll a magas ár, az adók, és a gyenge átlagfizetés miatt.

 

Ha a listában a régiónkat nézzük, akkor a 14.8%-os értékkel a környező országokhoz képest a legtöbbet kell fizetnünk az iPhone-ért. Ez azt jelenti, hogy a magyaroknak a havi fizetésük 1.7x-et kell kifizetniük, ha például egy iPhone 14-et vesznek – írja a PCFórum. A csehek, a lengyelek is jobb helyzetben vannak. Vannak persze a listán olyan országok is, ahol az éves fizetésnél is többe kerül egy iPhone. Pakisztánban például 104% az arány, vagyis ott többe kerül az iPhone, mint amekkora az éves fizetés. Ebből a szempontból a legjobb helyzetben a svájciak vannak (1,8%).

Számodra nehéz megvenni az iPhone-t?

Ezt láttad?

A rajongók beleszálltak a Netflixbe: szerintük nagy baj van a Squid Game 2. évadjával

 

×