A Netflix közleményre kényszerült a folytatás miatt. Jogos kritikákra kellett reagálnia a Squid Game legújabb előzetese kapcsán.

A Squid Game végig csodás első évadja lassan a régmúlt ködébe vész: 2021 szeptemberében mutatta be a Netflix, és viszonylag hamar óriási rajongótáborra tett szert, majd lett a streaming szolgáltató történetének egyik legnézettebb sorozata. Kapott persze kritikákat is rendesen: sokan úgy vélték, hogy túl sötét és véres ahhoz, hogy televízióban sugározzák. Szerencsére pontosan jól érezte a Netflix, hogy ennek mekkora a jelentősége: szólni kell, hogy ha valakinek nem tetszik, ne nézze. Mert ez tényleg ennyi.

Most viszont sokkal súlyosabb vádra kell reagálnia, miután a Squid Game rajongói rászálltak a sorozatra, a 2. évad előzetese után.

Forrás: Netflix

A teaser olyan visszatérő karaktereket mutatott be, mint Seong Gi-hun, Hwang Jun ho nyomozó, A frontember és a titokzatos alkudozó karaktere, aki az első évad első és utolsó epizódjában a metróaluljáróban cserkészve vett rá embereket, hogy jelentkezzenek a játékra. A kisvideóban új arcok is bemutatkoztak, köztük a K-pop sztár Yim Si-wan, vagy olyan, Ázsiában nagyon sikeres színészek, mint Park Sung-hoon, Kang Ha-neul és Yang Don-guen. Bár az új és visszatérő karakterek ígérete izgatottá tette a rajongókat, sokan csalódottak voltak.

Kitalálod miért? Mi a közös a fentebb sorolt nevekben?

Az, hogy mindannyian férfiak, és az ő kizárólagos szerepeltetésükkel azt a hatást keltik, hogy a Squid Game folytatás kolbászfesztivál lesz, magyarán minden valamire való szerepből nélkülözi a női színészeket. Az internet népe persze jól ki is akadt a dolgon – szúrta ki a Gaming Bible.

Forrás: Netflix

„A Squid Game második évadának új szereplői csak férfiak; mintha csak férfiak lennének, hol vannak a nők???? A női szereplő volt a legjobb dolog az első évadban” – írta egy rajongó, míg egy másik hozzátette: „Ez egy csodálatos szereposztás???? De elég vad, hogy egyetlen nő sincs benne”. Valaki más: „Várj, most néztem meg a Squid Game szereplőgárda bejelentő vidijét; hol vannak a nők?”. Ez csak néhány példa, de a kritikák kb. 90 százaléka ezért szólta meg a trailert.

A Netflix gyorsan reagált

A szolgáltató felkapta a fejét a növekvő aggodalmakra, és gyorsan közölte: „Ez volt a Squid Game második évadának első szereplőbemutatása. Izgatottan várjuk, hogy hamarosan további híreket osszunk meg, amelyekben már a női főszereplők is benne lesznek”. A Netflix érdekében reméljük, hogy tényleg szándékosan osztották fel így a beharangozókat, és nem most jutott eszükbe, hogy „úristen, elfelejtettünk női karaktereket írni a sztoriba”, mert abból később nagy katyvasz lehet. Mondjuk még időben kaptak az agyukhoz, mert a forgatás még el sem kezdődött. A Squid Game második évadja 2024-ben debütál a Netflixen.

A kérdéses előzetest itt mutattuk meg:

Új játékosok a porondon – Itt a Squid Game 2. évadának első előzetese

 

×