A japán óriáscég megfoszthatja az új konzol technikai részleteitől a Call of Dutyt fejlesztő vállalatot, és aligha lehet hibáztatni érte.

A Sony bejelentette, hogy nem avatja be a készülő PlayStation 6 technikai részleteibe a Call of Dutyt fejlesztő stúdiót, ha az beolvad a konkurens Microsoftba. Ezért aligha lehetne hibáztatni a japán céget, hiszen versenyelőnyét éppen azzal őrzi meg, ha pár lépéssel az Xboxot gyártó vállalat előtt jár. Úgy vannak vele, hogy hülyék lennének a jövőbeli Call of Dutyk fejlesztőit beavatni a technikai részletekbe, mikor azok a konkurenciának dolgoznak.

Forrás: ActiVision

A PlayStation 6 még évekre van a megjelenéstől, hiszen az 5-ik generáció értékesítése is csak az utóbbi 1-2 évben tudott felpörögni, miután enyhült valamelyest az iparágat sújtó alkatrészhiány. Ettől függetlenül a hosszútávra tervező játékstúdióknak tudniuk kell, hogy milyen hardvereken kell futnia a címeiknek, akár 5 év múlva. Mivel addigra már esedékes lehet a PS6 megjelenése, az ActiVision is azon stúdiók egyike, amelyeknek a gyártó előre átadna hétpecsétes technikai titkokat.

Ezt tagadná meg a Sony, ha a Microsoft sikeresen lezárja az Activision Blizzard régóta húzódó felvásárlását

vette észre Jim Ryan PlayStation vezér egyik nyilatkozatában a VGC. A vállalatvezető az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság előtt beszélt róla, hogy a Sony és az Activision korábbi együttműködése a PlayStation-konzolok jobb funkcióinak kifejlesztéséhez vezetett. Többek között ez a kapcsolat segítette a hardvert abban, hogy megkülönböztesse magát a versenytársaktól, de ha a jóvá hagyják a Microsoft felvásárlását, a partnerség biztosan elvész.

„Egyszerűen nem kockáztathatjuk, hogy egy olyan vállalat, ami a közvetlen versenytárs tulajdonában van, hozzáférjen ezekhez az információkhoz”

– fogalmazott, lássuk be, nehezen vitatható módon. Ryan szerint az ActiVisionnek független vállalatként van esélye arra, hogy a játékaival ösztönzőleg hasson, minden platformra, nem csak az Xbox-üzletágra. A Sony egyébként sikeresen húzza az időt a konkurencia számára, hiszen a Microsoftnak július 18-ig van ideje lezárni a Blizzard beolvasztását, mielőtt annak lehetősége nyílna kisétálni a bizniszből, egy hárommilliárd dolláros kötbérrel a zsebében. Erre egyre nagyobb az esély, hiszen a Kereskedelmi Bizottság is hátráltatja a vállalatot egy előzetes végzéssel, ami augusztusig, egy akkor esedékes jogorvoslati eljárásig tolná ki az ügyet. Az a Microsoftnak már túl késő.

El is kezdenek sarcolni a veszteség visszaszedéséért?

Hivatalos: A Microsoft megemeli az Xbox Series X és az Xbox Game Pass árát

 

×