Az „új” Harry Potter játék valójában már 2 éve megjelent Ázsiában, hozzánk viszont még csak most érkezik meg, amit minden mágustanonc teljesen ingyen fog tudni játszani.

A J.K. Rowling varázsvilágának rajongói eléggé el vannak kényeztetve mostanság, hiszen nemrég jelent meg a Hogwarts Legacy, amiben korábban sosem látott módon és részletességben fedezhetjük fel nem csak a Roxfortot, hanem azt körülvevő gyönyörű vidéket is.

Bár a játékba sajnos nem került bele a varázslók kedvenc sportja, a kviddics, de sokáig nem szomorkodtunk miatta, hiszen hamar bejelentették az önálló Harry Potter: Quidditch Championst, amiben a játékosok egymásnak feszülve próbálhatják elkapni a cikeszt, pontot szerezhetnek a kvaffal, vagy épp kómába üthetik a másikat egy-egy jól irányzott gurkóval. Most pedig egy újabb Harry Potter játék próbálja elcsavarni a mugli rajongók fejét, ami már csak azért is sikerülhet neki, mert már jövőhéten megjelenik, méghozzá teljesen ingyenesen.

Hosszas várakozást követően ugyanis június 27-én hozzánk is megérkezik a tőlünk keletebbre őrületes sikereket elért Harry Potter: Magic Awakened, amit bárki teljesen ingyen játszhat Androidon és iOS-en.

A Magic Awekened mobiljáték révén nem nyújt olyan mértékű szabadságot, mint mondjuk a Hogwarts Legacy, de a legnagyobb rajongók egészen biztosan megtalálják benne a számításaikat. A játékban megalkothatjuk a saját mágustanoncunk, csatlakozhatunk valamelyik roxforti házhoz, órákra járhatunk, összebarátkozhatunk másokkal, izgalmas kártya-alapú harcokat és párbajokat vívhatunk, felfedezhetünk, sőt, még kviddicsezni is lehet. A körítés viszont nem távolodik el túlságosan a könyvektől, így a kalandozásunk során olyan imádott karakterekkel is össze fogunk futni, mint Hagrid, vagy McGalagony professzor.

A játékra már elő lehet regisztrálni, ami egy csomó játékbeli extrával jár, többek között egy kártyacsomag és in-game valuta üti a markunk. Androidon a Play Store-ból lehet majd letölteni keddtől, iOS-en pedig majd ugyanekkor lesz érdemes keresni az App Store-ban.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ismét megszavazták a világ 100 legjobb videojátékát – Itt a nyertes

 

×