A hivatalos megjelenés előtt bárki teljesen ingyen kipróbálhatja az újabb önálló Harry Potter kviddicsjátékot.

A klasszikus Harry Potter játékokban az volt a jó, hogy bár a játékmenet miatt kissé eltértek ugyan a könyvektől és a filmektől, de a varázsvilág minden lényegesebb aspektusát megpróbálták feldolgozni. Ilyen volt például a varázslókártyák és a csokibékák gyűjtögetése, illetve sokak kedvencévé vált szabadidős elfoglaltsága, a kviddics.

J.K. Rowling világteremtésének csúcsa is lehetne a mágus és boszorkányvilág sportja, hiszen amellett, hogy 2003-ban egy teljesen önálló játékot is kapott (Quidditch World Cup), még a valóságban is sokan próbálják legurgózni a másikat a lábuk között szorongatott seprűről. Ezért is remélték a rajongók, hogy a februárban megjelent Hogwarts Legacy-ban is lesz rá mód, hogy többszörös cikeszelkapással felrakhassuk a választott klubhelység egy kiemelt szegletébe a kviddics házikupát.

A Portkey Games viszont úgy döntött, hogy a varázslósportot nem rakják a játékba, bármennyire is adta volna magát a dolog. Kviddicspálya ugyanis van, ahol – na meg a Roxfort kasténya körül még több helyen – gyakorolnak a csapattagok, persze hiába, mert az igazgató határozatlan időre valamiért betiltotta a dolgot. Most azonban kiderült, hogy miért is utasította el ennyire Phineas Nigellus Black igazgató a kviddicset:

hát azért kérem, mert a Warnernél már javában készül egy önálló kviddicsjáték Harry Potter: Quidditch Champions néven.

A Quidditch Champions tulajdonképpen egy definitív Quidditch World Cup lesz, azaz a képzelt sport szinte összes pozíciójába belekóstolhatunk; nyilván kergethetjük majd az aranycikeszt, vagy másoknak súlyos sérüléseket is okozhatunk a gurkók terelgetésével, ha viszont a folyamatos izgalom és a pontszerzés a mániánk, akkor hajtónak is beállhatunk hónunk alatt a szép nagy kvaffal, míg a másik oldalon a csapat őrangyalaként is funkcionáló őrző szerepében védhetjük ki azokat.

Az izgalmas meccseket pedig többedmagunkkal vívhatjuk meg, a Quidditch Champions ugyanis egy ízig-vérig multiplayer játék lesz. Ami a grafikát illeti, azt a mai trendekhez igazították, értsd ezt úgy, hogy úgy fog kinézni, mint most a Fortnite. A karaktereinket elvileg teljesen testre szabhatjuk, a kinézeten túl még a ruháját és a seprűjét is szabadon alakíthatjuk.

 

Megjelenési dátum ugyan még nincs, így nyilván az árát is nehezen lehet belőni, de nem csodálkoznék nagyon, ha végül teljesen ingyen lehetne benevezni a meccsekbe, miközben a pénzt mindenféle kozmetikumokra, na meg a szintén divatos Battle Passra költhetnénk el.

De ezekről majd csak később beszél a Warner és a fejlesztő Unbroken Studios, addig viszont bárki teljesen ingyen kipróbálhatja a playtest során. Ehhez nem kell mást tenni, mint ellátogatni a Quidditch Champions oldalára, majd a WB Games profilunkkal a megfelelő platformot kiválasztva jelentkezni rá. Eztán majd emailben kapjuk meg a további instrukciókat s a tesztidőszak pontos időpontját – feltéve, ha minket választottak be a tesztre.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ebből a 6 zseniális videojátékból lehetne tökéletes SOROZATOT készíteni

 

×