Az Sony Spider-Man divíziójából érkező szuperhős annyira kegyetlen fenevad, hogy már az előzetesre ráütötték a „csak felnőtteknek” plecsnit.

Olyan durva lesz a Marvel – végre – 18+-os szuperhős filmje, hogy minden kiskorú anyuka hiperventillálni kezd, mikor megpróbálja kitalálni, erről a moziról mégis hogyan beszélje le ártatlan lelkű gyermekét. Aaron Taylor-Johnson a Marvel legtökösebb szuperhősének ígérkezik – már hogy „a gond nélkül leharap egy orrot, hogy aztán a kamerába köpje” értelemben. Még szerencse, hogy Pietro Maximoff/Quicksilver szerepében eltették láb alól a Bosszúállók: Ultron korában, mert ha nem így történik, nem játszhatta volna el a vadász Kravent, a karakter eredettörténetét elmesélő filmben.

Na, ennek jött meg az első előzetese, ami úgy fújja le a haját a finomkodáshoz szokott MCU fanoknak, mint annak a rendje.

Ehhez a fickóhoz képest Pókember málészájú kiscserkész, de ami az ellenség módszeres felszecskázását illeti, attól, amit Kraven művel, még Venom is elégedetten csettintene.

Forrás: Marvel

A szupererejét nem úgy szerzi meg a filmben, mint a képregényben, ahol őserdei gyógynövényekből rottyantott bájitalt szürcsölget, hanem jól megtépi egy oroszlán azon a vadászaton, amire orosz maffiózó apukája (Russel Crowe) rángatja el, hogy erősítse kicsit a szúnyogcsődör jellemét. A maszkulin neveltetésért nem igazán rajongó fiú („gyenge, mint az anyja volt”) az egyik nyílt sebén keresztül fertőződik meg: belecseppen egy kicsi a nagymacska véréből.

 

És akkor most jöjjenek az aggodalmak: a szinkronosan Marvelt fogyasztó magyar közönség aligha fog fennakadni rajta, hogy az orosz származású Kravennek amerikai akcentusa van, de mindenkin csattanhat az ostor, ha Kraven túlságosan heroikus – csak épp’ kegyetlen – figura lesz, hiszen eredetileg sokkal inkább egy antihős, és a filmelőzetesből sajnos nem ez jön le. Szorítsunk, hogy a film nem fog úgy leszerepelni, mint a tavaly szintén nagy reményekkel várt Morbius! Egyelőre úgy tűnik, hogy a mozi legalább szemérmeskedni nem fog és kellően véres lesz (enélkül ki is herélnék a karaktert), szóval van miben reménykedni. A Kraven the Hunter premierje 2023 októberében várható.

Kraven egyébként a következő Spider-Man játékban is beköszön:

ÉV JÁTÉKA? – Ikonikus gonoszokkal szédít a Spider-Man 2 őrületes játékmenet előzetese

 

×