Végre megtudtuk, többet kér-e a majd a Microsoft, ha esetleg a Call of Duty játékok bekerülnek az Xbox Game Pass szolgáltatásba.

Bár igaz, hogy a PlayStation Plus próbálja megszorongatni, az Xbox Game Pass még mindig vitathatatlanul a legjobb játékelőfizetés. A Microsoft a legtöbb esetben azzal győzi meg az előfizetőket, hogy sok játék már a megjelenés napján elérhető a szolgáltatásban, megkímélve a gamereket a drága AAA-s játékok megvásárlásától. Az olyan címek, mint a Starfield tovább erősítik majd az értékét. Nos, bár jelenleg még mindig bizonytalan az Avtivision-Blizzard felvásárlása, ha sikerült az akvizíció, az Activision játékai, köztük a Call of Duty is bekerülne a szolgáltatásba.

De emiatt többet kéne fizetni a Game Passért?

Bár természetesen erre sehol nem történt utalás, többen aggodalmukat fejezték ki a felvetéssel kapcsolatban. Egyes rajongók ugyanis attól kezdtek félni, hogy ha a Call of Duty a Game Pass része lesz, akkor többet kell majd havonta fizetni a szolgáltatásért.

A Microsoft azonban nemrég tisztázta, hogy az olyan játékok, mint a Call of Duty nem vezetnének az Xbox Game Pass áremelkedéséhez. Egy friss bírósági dokumentum szerint a Call of Duty Xbox Game Pass csatlakozása nem járna áremelkedéssel.

Az Activision egyébként nemrég több mint 2,38 milliárd dolláros negyedéves bevételről számolt be, aminek jelentős része mobiljátékokból származik. Azonban természetesen a Call of Duty is nagyban hozzájárult ehhez a bevételhez. Éppen ezért a franchise kulcsfontosságú lehet egy olyan szolgáltatásban, mint az Xbox Game Pass, legfőképpen az új előfizetők bevonzása szempontjából.

Az egy nagyon jó hír, hogy sikeres integráció esetén a Microsoft nem tervezi az Xbox Game Pass árának megemelését. Egy másik dokumentum szerint azonban a Microsoft 2025-ig nem is kínálná a játékokat a szolgáltatásban.

Meg kell jegyezni, hogy a Microsoft dokumentum nem jelenti azt, hogy az Xbox Game Pass árai soha nem fognak emelkedni. Itt csupán arról van szó, hogy a Call of Duty miatt nem emelkedhet. Más indokuk azonban simán lehet rá. Korábban Phil Spencer már utalt az áremelésre, kiemelve, hogy a Microsoftnak előbb-utóbb emelnie kell bizonyos dolgok árát.

Az Activision-Blizzard felvásárlása azonban még mindig nem végleges. Várjuk ki a végét!

Ezt láttad már?

Irány fesztiválozni: irdatlan sok ajánlat és ingyenes demó vált elérhetővé a Steamen

 

×