Bár az Apple még nem mutatta be az iPhone 15-öt, de a pletykák máris arról kezdenek terjedni, hogy milyen funkciókat kaphat az iPhone 16.

Miközben még arra is várni kell néhány hónapot, hogy az Apple hivatalosan is bemutassa az új iPhone 15-öt, elemzők már arról beszélgetnek, hogy a cég milyen újdonságokat tervez a következő készülékekbe, például az iPhone 16-ba. Az igazán megbízhatónak mondható elemző, Ming-Chi szerint az Wi-Fi 7 támogatást tervez a jövő évi iPhone-okba.

De mit jelent ez az átlagfelhasználók számára?

Az eddigi hírek szerint a Wi-Fi 7 várhatóan nagymértékben növeli majd a maximális adatátviteli sebességet, vagyis az adott idő alatt feldolgozható adatmennyiséget. Ha minden igaz, a Wi-Fi 7 több mint 40 Gbps sebességgel büszkélkedhet majd, vagyis négyszer gyorsabb lesz, mint a Wi-Fi 6, és majdnem hatszor gyorsabb, mint a Wi-Fi 5.

De mi átlagfelhasználók érezhetünk ebből valamit? Röviden: nem. Azok a felhasználók, akik olyan közösségi oldalakat, appokat böngésznek, mint a TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat, nem fognak semmi drasztikus változást tapasztalni. Egyeseknek feltűnhet majd, hogy néha a betöltésre kevesebbet kell várni, hiszen ezeket a rendszereket pont a késleltetés csökkentésére tervezték.

Fontos azonban megjegyezni azt is, hogy az új iPhone 16 tulajdonosok nagy része nem fog tudni úgy hazamenni , hogy azonnal gyorsabb internetet tapasztal a telefonján. Ennek oka, hogy a Wi-Fi 7-hez Wi-Fi 7-támogatott routerre is szükség lesz, aminek az ára egyelőre elég borsos, elég új technológiáról van szó.

Egy átlagos iPhone felhasználó tehát nem fog jövőre a megszokottól eltérő sebességet tapasztalni az új iPhone készülékén. Legalábbis a szekértő szerint.

Ezt láttad?

Ijesztgetni lehet a jövő home office dolgozójával – így fogunk kinézni, ha otthonról melózunk?

 

×