A 14. generáció már javában készülhet.

Az elmúlt napokban rengeteg hír érkezett az Intel háza tájáról. Nem véletlenül, hiszen több belsős diasor és egyéb prezentációs anyag is kiszivárgott. A leakerek nem voltak restek, egyből rá is vetették magukat a friss információkra. Így vehetjük már szinte biztosra, hogy szakít a korábbi „i” jelöléssel a cég, mely helyett egy Ultra szócskát találhatunk meg a friss egységek dobozán.

Ezúttal pedig az érkező fejlesztések várható kiadási dátumait vesszük górcső alá. Az információkat ECSM-nek, a keleti régió egyik legaktívabb hírközlőjének köszönhetjük. Régóta pletykálták már, hogy a 12. és 13. generációs Intel alaplapokba belepattinthatjuk majd a 14. generációs újoncokat is, ám úgy tűnik, hogy végre pontot tehetünk erre a kérdésre is.

Az alaplapgyártók már meg is kezdték a frissítést!

Az ASRock nem köntörfalaz, világosan leolvashatjuk, hogy a jelenlegi alaplapok egy része meg is kapta már a 14. generációs processzorok támogatását. Az alábbi kiadási tervezetre érdemes készülnünk:

  • Raptor Lake Refresh-K: 2023 októbere
  • Raptor Lake Refresh nem-K: 2023 novembere, decembere
  • Sapphire Rapids Refresh: 2024 eleje (Xeon W2500/W3500)
  • Meteor Lake-H: 2023 vége
  • Meteor Lake-S: Nem készülnek Meteor Lake asztali processzorok – Elkaszálva
  • Arrow Lake-S: 2024 vége, 2025 eleje

A lista alapján valamikor 2023 őszén érkeznek majd meg a Raptor Leak Refresh, 14. generációs egységek a boltok polcaira. Asztali fronton ezt követően 2024 végéig, 2025 elejéig némi pihenőre számíthatunk. A 15. generáció az Arrow Lake nevet fogja viselni és minden bizonnyal ekkor már szükségünk lesz egy alaplapváltásra is.

Forrás: Videocardz

Nyári leégés?! – A Google bőrállapot-scannert rak a mobilodba

 

×