A pletykák után immáron a hivatalos diasorok is erről árulkodnak.

Az elmúlt hetek során többször is felerősödtek azok a hírek, amik az Intel processzorok átnevezéséről szóltak. Nem is véletlenül, hiszen Bernard Fernandes, az Intel globális kommunikációért felelős igazgatója maga is megerősítette, hogy készülődik valami a háttérben. A névváltás oka nem más, mint a Meteor Lake architektúra megjelenése és az ezzel járó korszakváltás. A névcsere módja és mikéntje azonban egészen idáig pletyka szinten terjedt csak a közösségben. Úgy tűnik, hogy ilyen téren is pontot tehetünk az i-re…vagy inkább el is vehetjük azt.

Eldobja az „i” jelzést a cég!

A jelenlegi „Core” processzorok közel másfél évtizede vannak velünk. Először az i3, i5 , i7 kategóriákkal találkozhattunk, majd később az i9 csatlakozott a trióhoz. Ezt a hagyományt hagynák el a cég mérnökei. A hivatalos, Intel által publikált képkockák is arról árulkodnak, hogy az „i” jelölés helyett immáron „Ultra” szót találhatjuk majd a jövőben érkező egységeken. Ahogy azt már májusban fejtegették többen, így nézhetnek majd ki az új jelölések:

  • Core i9 1XX00H → Core (Ultra) 9 1X0XH
  • Core i7 1XX00H → Core (Ultra) 7 1X0XH
  • Core i5 1XX00H → Core (Ultra) 5 1X0XH
  • Core i3 1XX00H → Core (Ultra) 3 1X0XH

Az ősszel érkező Raptor Lake Refresh széria várhatóan még megtartja a korábbi jelölést, így az asztali szegmensben csak 2024-re várható a névváltoztatás. A hordozható készülékekbe szánt modellek azonban már hónapokon belül az Ultra nevet viselhetik magukon.

Forrás: Videocardz

Megvan, mikor lesz kapható a brutál olcsó RTX 4060

×