Nem a te készülékedben van a hiba, ha különböző problémákat tapasztalsz a Messenger működésében. Magyarázat persze nincs.

Nem túl korrekt (bár a Metától nem túl váratlan), hogy az egyik legnépszerűbb alkalmazás egész napos esés-kelésére ellenére még csak nem is reagál a panaszokra az üzemeltető. Akkora lett a gépezet, hogy már reakcióképtelen? Pedig összekaphatnák magukat, mert kezd vérciki lenni a dolog… Még a péntek délutáni órákban is kisebb-nagyobb üzemzavarokat tapasztalhatsz a Meta üzenetküldő alkalmazásában, a Messengerben.

Forrás: Freepik

A világ egyik legnépszerűbb csevegője nem először és nyilván nem utoljára produkál hibákat, viszont az elég aggasztó, hogy

a Meta válaszra sem méltatja a tömeges reklamációkat.

A chat alkalmazás működése világszerte akadozik, amit remekül mutat az elmúlt 24 órában elszállt panaszok aránya. A Downdetector ábrája jól mutatja, hogy a gubancok a tegnap éjszakai órákban kezdődtek, majd a reggel hét órától (amikor felébredt a nép) folyamatosan emelkedett és délutánra eldurrant a panaszáradat.

Forrás: Downdetector

Persze az oldal saját mérését nem feltétlenül kell elfogadni, de beszédes, hogy az amerikai kontinensen is hasonló intenzitással emelkedett a hibákat jelző feedbackek száma, és megtelt a panaszokkal az egész közösségi média is. A PC World például azt írja, egész változatos hibajelentéseket figyeltek meg, az el nem küldött üzenetektől a meg nem érkező csatolmányokon át a részben továbbított szövegekig. Szintén érdekes, hogy a PC-s kliens nincs szinkronban azzal, amit a felhasználók a mobilalkalmazáson látnak, sőt,

a dolog mintha kihatással lenne a Facebook-hírfolyamra is, ami időnként megáll, mint a tehén délben, és nem hajlandó frissülni.

Zuckiék pedig egyelőre mindenféle magyarázat nélkül ülnek az információn, hogy mégis mi az istenharagja történt, és ez nem jó jel. Amikor a Meta ennyire hallgat, ki szokott derülni, hogy valamilyen mértékű adatszivárgást szenvedtek el. Persze a felhasználók kárára.

És ez errefelé nagyon nem fog jót tenni a renoménak:

Olyan durván megbüntették a Facebookot, hogy akár meg is szűnhet az EU-ban

 

×