Vérlázítónak tartja a Grand Theft Auto Online közössége a frissen érkezett változtatásokat. Hozzáférhetetlenné váltak kocsik, motorok, házak.

A Grand Theft Auto Online rajongói meglehetősen dühösek a fejlesztő Rockstar azon döntése miatt, hogy mostantól havi díjat kell fizetni bizonyos járművekért – írja a Gaming Bible. A GTA Online San Andreas Mercenaries frissítése tegnap jelent meg, benne új rablással és több küldetéssel, járművekkel, illetve életmód javításokkal (változtattak például a sprintelés működésén). Bár az új kontent elég tisztességes mennyiségű újdonságot tartalmaz,

van egy nagy bökkenő: közel 200, már meglévő autót és motorkerékpárt eltávolítottak a játék piacáról.

Ezek között vannak olyan holmik, amelyek örökre eltűntek, míg mások havi előfizetéses fal mögé kerültek, hiszen betolták őket a GTA+ prémium csomagba. Ez az előfizetéses szolgáltatás jelenleg kb. 2000 forintba kerül, és számos előny jár érte, a havonta feltöltődő pénzkerettől a kedvezményes árú tárgyakon át az ingyenesen belakható ingatlanokig.

Forrás: Rockstar

A szolgáltatás legújabb kiegészítője a korábban eltávolított járművek egy részéhez biztosít hozzáférést, így lényegében havi kétezer forintot kell fizetned azért, hogy olyan autókhoz és motorokhoz juss hozzá, amelyeket korábban, játékon belüli fejlődéssel ingyen feloldhattál. Néhány jármű teljesen eltűnt, bár a Rockstar a weboldalán azt állítja, hogy a kivágott tartalmak „alkalmanként más módon is elérhetővé válnak”. Köszi.

Ez olyan, mintha a futóverseny előtt szólnának, hogy hiába szaladgálsz, az éremért fizetni kell,

vagy csak néha kapod meg, hogy nézegethesd. Közben azt se feledjük, hogy a GTA+ kizárólag Xbox Series X/S-en és PlayStation 5-ön érhető el, magyarán azok a játékosok, akik PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en tolják a GTA Online-t, soha többé nem kapják vissza a lehetőséget, hogy hozzáférjenek az elvett tárgyakhoz.

A Rockstar azzal magyarázza a döntést, hogy így próbálják „racionalizálni a vásárlói élményt”. Érted: nem árat emelnek, hanem megsarcolnak azért, hogy átérezd a cuccok fontosságát. A gyártó az összes eltávolított autót és motort egyébként „kevésbé fontos járműveknek” bélyegezte, mondván a játékosok többsége nem is használta őket. Ez talán igaz, csakhogy sok közülük megfizethetőbb volt olyan játékosoknak, akik nem akartak fél napokat beleölni egy-egy küldetésbe vagy rablásba. Jegyezzük meg: a hozzáférhetőség tűnt el csupán, vagyis sok minden, amit eddig fejlődéssel is megszerezhettél, a fizetős GTA+ alá került, de ha már megvannak, továbbra is hozzáférhetőek lesznek.

A GTA V kihagyhatatlan mellékküldetése megvan?

10 zseniális mellékküldetés, amit halálos bűn kihagyni

 

×