Még a Google-t működtető Alphabet is hajbókol a Kozmosz Ura és általában az ikonikussá vált, mindent magára tapasztó golyó kultuszának.

Keita Takahashi különleges játéksorozata, a Katamari arról szól, hogy mindenféle dolgokat gurítasz össze a golyóval, mint Minden Kozmosz Hercege – de persze csak a szigorú apuka, Minden Kozmosz Királya felügyelete alatt. Kicsiben kell kezdeni: gemkapcsokat, radírokat vagy gyümölcsöket kell a gurítással magadra tapasztani, majd ahogy nő az étvágy és a lehetőség, jöhetnek az autók, fák vagy egész városrészek.

Bugyután hangzik és az is, de eszméletlen gyermekded örömet és sok nevetést tartogat.

Az apropója számomra nem teljesen világos (talán a We Love Katamari Reroll+ Royal Reverie Steam-re érkezését ünneplik?), de a Google-nél úgy döntöttek, hogy minijátékot szentelnek a keresőben a Bandai Namco sikersorozatának. Amúgy az első megjelenés jövőre lesz 20 éves.

A Google a keresőmotorjába illesztette a jellegzetes labdát: ha beírod a mezőbe a Katamari szót, akkor a jobb oldali sávban megjelenő golyó pattogással könyörög a megmozdításért. A kattintás/koppintás után kurzorbillentyűkkel (telefonon legyintésekkel) tudod irányítani. Ahogy gurul, természetesen minden elemet a saját felületéhez tapaszt.

Ha már Google – erről jó, ha tudsz:

Google Drive-ot használsz? – Fontos változást jelentett be az óriáscég

 

×