Még a Windows 10 operációs rendszerek is érintettek.

Akármennyire is jó operációs rendszernek tartják a Windows 7-et, lassan bizony eljár felette az idő. A Steam éppen az utóbbi időben kezdte váltásra buzdítani a felhasználóit. A Chrome és Edge böngészők sem támogatják már az elavult rendszert, teljesen érthető, biztonsági okokból. A felhasználók számára ott volt alternatívaként a 8/8.1, a 10 vagy a legfrissebb 11 nevet viselő Windows változat.

A Google azonban már ennél is tovább menne. A Google Drive asztali alkalmazásának Windows 7-es támogatása már januárban megszűnt, de úgy érzik, hogy biztonsági szempontból három újabb rendszert és egy teljes architektúra kezét is el kell engedni az elkövetkezendő hónapokban. 

Még a Windows 10 is érintett valamilyen szinten!

A legfrissebb információk alapján a Google Drive asztali alkalmazása 2023 augusztusától nem támogatja a Windows 8, Windows 8.1 és Windows Server 2012 rendszereket. Ami ennél is nagyobb változtatás lehet, az a 32 bites támogatás megszűnése. Ez a 32 bites Windows 10 verziókat is érinti, egyedül a 11-et nem, hiszen abból már csak 64 bites variánst gyártottak a Microsoft szakemberei. Ha valamilyen különleges oknál fogva nem opció a Windows frissítése, akkor a webes felületet továbbra is használhatjuk a fentebb felsorolt operációs rendszereken a felhasználók. Ekkor azonban értelemszerűen elesünk a háttértárainkat érintő, automatikus szinkronizálástól, így érdemes törekednünk a Windows 10/11 átállásra.

Nem csak az ár számít – Így válaszd ki a tökéletes videókártyát

×