Isteni beavatkozás? Egy mesterséges intelligenciával működő Jézus jelent meg a Twitchen, aki bármilyen kérdésre válaszol.

Korábban azt gondoltam, hogy a Jézus Szimulátor után már semmin nem fogok meglepődni, de tévedtem. A már elérhető mesterséges intelligenciát ugyanis most arra használta fel valaki, hogy létrehozza Jézust, mint internetes tartalomgyártót.

Az Ask_jesus a Twitch új sztárja, aki bármilyen kérdésre válaszol.

Az Ask_jesus tehát Jézus Krisztus mesterséges intelligenciával működő változata, a folyamatos élő adás pedig arról szól, hogy a nézők a chatben tehetnek fel kérdéseket. Az AI Jézus ezután válaszol a kérdésekre. Még a száját is a beszédnek megfelelően mozgatja.

És akkor most jöjjön az, amit rövid időn belül tapasztaltunk. Szerinted a nézők arra használják ezt a mesterséges intelligenciát, hogy tudást, bölcsességet és válaszokat keressenek az élet nagy kérdéseire? Egyáltalán nem. A legtöbben Fortnite-ról és az animéről kérdezik. Szerencsére a mesterséges intelligencia jó fej, és a kérdések nagy részére válaszol, bár néha néhány pikánsabb kérdésre nem hajlandó válaszolni, valószínűleg azért, hogy betartsa a Twitch felhasználási feltételeit.

Az egyik kérdező Jézus gondolataira volt kíváncsi a Fortnite játékról. Jesus azt mondta, hogy nem játszik videojátékokkal, de örül annak, hogy az emberek ennyire élvezik. Elég korrekt és diplomatikus válasz. Egy másik chatelő pedig azt kérdezte, hogy Isten fia képes lenne-e legyőzni a Dragon Ball Z karakterét, SonGokut?

A vicces dolgok mellett sokan tesznek fel fontos kérdéseket, például ideológiáiról, a nemek közötti egyenlőségről, a terrorizmusról és más témákról, amelyekre általában komoly válaszokat kaptak.

Az AI Jesus persze nem az egyetlen AI által generált streamer a platformon: van már például Spongyabob vagy Star Trek szereplő is. Ahogy a technológia tovább fejlődik, valószínűleg még sok más karakter is elérhető lesz. Durva, mi?

Ezt láttad már?

Nézd, amíg lehet! – 20 (!!!) remek film és sorozat kerül le a Netflixről

 

×