A cég hosszú múltra tekint vissza.

Az Intel 2022 szeptemberének végén jelentette be az Arc A770-es videókártyáját. A gyári példányok mellett több külsős cég is jelentkezett a saját modelljeivel. Az AsRock neve mellett egy olyan gyártót is olvashattunk, mely korábban nem igazán képviseltette magát a piacon. A Predator BiFrost Arc A770 nevet viselő kártya az Acer műhelyéből került ki, azóta is kifejezetten közkedvelt modellnek számít az alsóbb kategóriában.

Azóta kiderült, hogy a cég Nvidia és AMD kártyákban is gondolkodik. Úgy tűnik azonban, hogy más is bejelentkezne az EVGA megüresedett helyére. Látszólag egy teljesen ismeretlen cégről beszélhetünk, ám kicsit utánajárva hamar kiderülhet, hogy még Formula 1-es csapatot is szponzoráltak a 2000-es évek végén.

Az ‘aigo’ videókártyákat és alaplapokat is gyártana!

A Videocardz és a Board Channels információ alapján már a gyártás, terjesztés utolsó fázisaiban tart a folyamat. Az aigo korábban okoseszközökben, NVMe/SATA tárolókban utazott leginkább, így a PC komponensek tekintetében nem rendelkeznek azért hatalmas tapasztalattal. Remek kérdés, hogy milyen alapokra építkezik majd a cég, ám beszédes lehet, hogy már 30 éve képviselteti magát a PC piacon. Az első alaplapok és videókártyák már a következő hónapokban megérkezhetnek, remélhetőleg a globális terjeszkedésre sem kell sokat várni. A több szereplő izgalmasabb árversennyel kecsegtethet, így mindig öröm olvasni az ilyen híreket.

Nem csak az ár számít – Így válaszd ki a tökéletes videókártyát

×