A 2023-as Nemzetközi Tokyo Toy Show-n, Japán egyik legnagyobb játékkiállításán mutatták be a jövő Tamagotchiját.

A napokban ért véget Tokióban a Nemzetközi Tokyo Toy Show, vagyis a világ egyik legnagyobb játékkiállítása, amit 4 év után először rendeztek meg úgy, hogy a nagyközönség is részt vehet rajta. Az első két napon ugyanis csak cégek, az utolsó két napon pedig már bárki részt vehet, köszönhetően a COVID-szabályok változásának. Ami viszont érdekesebb, hogy a rendezvényen mintegy 150 japán és külföldi cég mutatott be több mint 35 ezer játékot, köztük az új típusú Tamagotchit.

A Bandai bemutatta a Tamagotchi Unit, az 1996-ban megjelent Tamagotchi új változatát, amiben ugye karaktereket lehet nevelni.

A játék, ami a jövő hónapban világszerte 35 régióban kerül a boltok polcaira, elsőként rendelkezik Wi-Fi funkcióval, ami amivel a nevelt karakterek a virtuális térben kapcsolatba léphetnek más játékosok karakterével. Az online szolgáltatást „Tamagotchi Metaverse”-ként írják le, de úgy tűnik, hogy nem virtuális csevegőszobaként működik, hanem csak online minijátékokat lehet játszani és tárgyakat gyűjteni együtt. Bár nem lehet üzeneteket küldeni más Tamaverse felhasználóknak, a Tamagotchid akár meg is házasodhat. A Tamagotchi Uni lila vagy rózsaszín változatban lesz kapható.

A Bandai Tamagotchi termékcsaládja az elmúlt néhány évben jelentősen kibővült. Az Amazonon a Pac-Man Tamagotchit 10,50 dollárért lehet beszerezni, de van olyan tamagotchi, amiben nevelhetünk Grogut, a Jurassic Park dínókat és Toy Story karaktereket is.

A japán játékpiac egyébként 6,7%-kal nőtt az előző évhez képest, és a bevétel a 2022-es pénzügyi évben rekordmagas, 952,5 milliárd jen volt a Japán Játékszövetség szerint, ami a rendezvényt szervezi – Írja a Japan Times.

Ezt láttad már?

Csodaszép játékmenettel hív Pandora felfedezésére az Avatar: Frontiers of Pandora

 

×