A fiatal srác, Maksym Gavrylenko „jelentős” összegre tett szert, miután eladta a videojáték-szervert, amit még a bentlakásos iskolában, a szobában épített.

Azt már tudjuk, hogy a Minecraft kiválóan alkalmas arra, hogy bármit megépítsünk benne, ám most arra is képes lehet, hogy felépítsen egy életet. Miközben a legtöbb gyerek számára a Minecraft csak hobbi, egy ukrán iskolás srácnak a játék iránti szeretete segítethet megmenteni egy családot. A 17 éves Maksym Gavrylenko ugyanis úgy készül házat venni hajléktalan édesanyjának, hogy eladta a szobájában működtetett Minecraft-szervert.

„Nagyon büszke vagyok, hogy a játékból nyereséges üzletet tudtam csinálni, és segíthetek anyukámnak. A háború miatt kénytelen volt elmenekülni otthonról, így hajléktalanná vált, de ha vehetek neki egy házat, akkor minden szerverre fordított óra megérte” – mondta.

Édesanyja jelenleg Portugáliában lakik egy barátjánál, de szeretne Skóciában tanuló fia közelében letelepedni. A fiú több családtagja Ukrajnában maradt. A nagyszülei nem hagynák el Kijevet, mivel egész életükben ott éltek, a nővére pedig az országban maradt, mivel a párjának be kellett vonulnia védeni az országot.

A srác az Independent szerint soha nem számított arra, hogy a szerver eladásából annyi pénzt szerezhet, amiből akár házat is vehet, hiszen barátaival csak szórakozásból vágtak bele a projektbe.

„Soha nem gondoltuk volna, hogy ez egy életképes üzleti lehetőséggé fejlődik, de a bátyám, aki műszaki területen dolgozik, bátorított” – mondta Maksym. A 17 éves fiú 2021-ben Ukrajnából Skóciába költözött, és 1000 fontért vett egy alig használt Minecraft-szervert, majd két barátjával felfejlesztette, így rengeteg játszottak már a szerveren. Nem sokkal később hirdetők is csatlakoztak, így annak értéke megnőtt. A Lomond School szerint egy technológiai cég nemrég pazar ajánlatot tett, amit idén májusban el is fogadtak. Johanna Urquhart, a Lomond School igazgatója szerint „teljesen hihetetlen”, amit Maksym elért.

„Nincs kétségem afelől, hogy nem most hallunk utoljára Maksym üzleti vállalkozásáról” – mondta. Hát így segíthet egy édesanyán és egy életen a Minecraft és a kitartás.

Ez is érdekes:

Vasvillával SE! – 2023 (eddigi) 17 leghitványabb videojátéka

 

×