Szükségesek, vagy sem, ezekért akkor is kinyitod a pénztárcádat, ha mindened megvan. Ilyen eszközökkel csábítanak a gyártók 2023-ban.

Vannak kütyük, amelyeknek az ember akkor se igazán tud ellenállni, ha pontosan tudja: szükségtelenek / van már otthon hasonló / olcsóbbak is léteznek, amik ugyanezt tudják. Az ilyen eszközök sikerének kulcsa mindig egy apró pici „majdnem”, vagyis az a néhány tulajdonság, amivel zseniálisan megkülönböztetik magukat mindentől, ami

(majdnem) szükségtelen, (majdnem) hasonló, (majdnem) ugyanezt tudja.

A 2023-as évben elég jó érzékkel nyúlnak bele a tutiba a gyártók, majd tesznek le olyan „majdnem eszközöket” az asztalra, amiknek nehéz ellenállni. A legjobbak közül is azokat mutatjuk be, amelyek nélkül teljesen jól lehet létezni, csak minél tovább nézzük őket, annál jobban elönt bennünket az egyre kibírhatatlanabb „KELL-érzés”.

Forrás: Razer

Most mondd, hogy nem!

Turtle Beach VelocityOne Universal Stand

A járműszimulátorok rajongói gyorsan tekerjenek lejjebb, mert minél tovább nézik, annál értelmetlenebbnek tűnik majd az élet a VelocityOne repülésirányító, kormány- és pedálrendszere nélkül! Modern autó- és repülésszimulációs élményt nyújt – otthon! Beépített gyorskioldó reteszekkel rendelkezik, amelyek segítségével beállíthatod a magasságot, a szöget és a hosszúságot. Ez azt jelenti, hogy bármilyen játékoshoz és bármilyen járműszimulátoros környezethez alkalmazkodik. Vigyázat: a 199,99 dolláros (kb. 70 ezer forintos) ár csak a vázat tartalmazza, amire stabilan rögzítheted más gyártók kontrollereit!

 

Razer Leviathan V2 Pro

Audió freakeknek kötelező darab, ami a következő szintre emeli az otthoni gaming felszerelésedet. Ez egy zseniális PC soundbar, amibe fejkövető AI-t integráltak, hogy bármilyen betekintési szögből, illetve távolságból ugyanolyan élvezetesek legyenek a kedvenc játékaid zenéi és hangeffektjei – természetesen innovatív 3D hangzásban, felhasználót körbe ölelő, 7.1 hatású THX Spatial Audio rendszerrel. Pont annyira drága, amilyen jó: a Razer szuper minőségű soundbarja alapáron 399,99 dollár (közel 140 ezer forint), de nem csak a pároddal kell megbeszélned a pénz miatt, hanem a szomszédokkal is, a hangerő miatt.

 

Razer Kiyo Pro Ultra

Ha egyetlen kis méretű, kompakt kamerával akarod feljavítani a streamelés minőségét, akkor egész eddig ezt a hihetetlenül nagy érzékelővel és ultra nagy rekesznyílású objektívvel rendelkező eszközt kerested. Segít abban, hogy gyenge fényviszonyok között is jól mutass, vagyis nem kell dögerős, kényelmetlenül szúrós fényforrással arcon döfni magad. „A jobb képminőség a nagyobb érzékelőkkel kezdődik” – vallja a Razer, ami a Kiyo Pro Ultrával – benne a webkamerák eddigi legnagyobb érzékelőjével – a lehető legjobbat kínálja. A minden más 4K webkamerát felülmúló DSLR-szerű részletesség 299,99 dollárba (kicsit több mint százezer forintba) kerül.

 

Roland Bridge Cast

Ha már streamelés, a hangzásból is ki akarod hozni a maximumot, igaz? A Roland Bridge Cast segítségével nem csalódsz majd a végeredményben: ez egy szuper asztali hub, benne rengeteg olyan funkcióval, aminek köszönhetően biztos, hogy kiemelkedsz a tömegből a Twichen. Ne feledd: önmagában egy jó pult nem elég: egy közvetítéshez ideális dinamikus vagy kondenzátoros mikrofon is kelleni fog. A tiszta hangzás érdekében prémium minőségű XLR mikrofon-előerősítő is integrálva van. Ennyiért mondjuk legyen is: a mini keverő 299 dollárba (103 ezer forintba) fáj.

VIVE XR Elite

Lépj be a kiterjesztett valóságba a VIVE XR Elite multifunkciós XR headset segítségével! A nagy felbontású, PC VR kompatibilitásnak hála ez egy all-in-one virtuális és kevert valóság élményt tartogató megoldás. Új lehetőségekkel ötvözi a fizikai és a virtuális világodat: számos funkcióhoz kontrollerekre sincs szükség, hiszen gesztusokkal irányíthatsz, koppinthatsz, görgethetsz – 110 fokos látómező, 90 Hz-es képfrissítési sebesség és 3840×1920-as felbontás mellett. Az 1.099 dolláros (kb. 380 ezer forintos) vételár magyar zsebnek nem kevés, viszont adnak hozzá öt szuper VR-címet (Green Hell VR​, Les Mills Bodycombat​, Unplugged: Air Guitar, Figmin XR​, Glimpse).

CORSAIR XENEON FLEX 45WQHD240

Szemüveg után a végére jöjjön egy nagyon nem szokványos monitor. A CORSAIR XENEON FLEX 45WQHD240a kristálytiszta 3440×1440-es felbontással és 240 Hz-es képfrissítési aránnyal bír, ráadásul hajlítható, amit – elnézést – némileg felesleges parasztvakításnak érzünk, annak ellenére is, hogy remekül néz ki, amikor az ember oda-visszacincálja az ívet. Egyszer. Amikor beállítod magadra. De az vitathatatlan, hogy ez az ultraszéles OLED technológia odaver. El is kérik az árát: 1999,99 dollárért (majdnem 700 ezer forintért) otthon is hajlítgathatjuk, ha merjük.

 

2024 nagy kütyüslágerét is megvillantották már:

Bemutatták: megáll az ész az Apple Vision Pro-tól, de a gazdagok játékszere lesz

 

×