A Cyberpunk 2077 közelgő DLC-je, a Phantom Liberty egy sor szempontból teljesen új lapot nyit a játékban – talán rá sem fogunk ismerni.

A VGC úgy tudja, hogy a CD Projekt RED a közelgő DLC kedvéért teljesen át fogja alakítani a Cyberpunk 2077 játékmenetét. A friss előzetessel is megjelent Phantom Liberty kiegészítőről a Pawel Sasko kreatív igazgatóval és Despoina Anetaki tervezővel készített interjúban esett szó. Az alkotók azt mondták,

„alaposan átdolgozták vagy frissítették a játék minden alapvető fő rendszerét”.

Forrás: CD Projekt RED

A legnagyobb változtatások elvileg a perkeken és a képességfán mentek végbe, mivel ezeket teljesen újjáépítették. Hozzáadtak többek között különböző járműharcokat, amivel új autós üldözések válnak lehetségessé. Az AI-t szintén jelentősen kibővítették, illetve alapoktól kezdve átalakították a rendőrségi rendszert, hogy több szinten többféle archetípusú ellenség vegyen minket üldözőbe, annak függvényében akár, hogy Dog Townban, vagy Night Cityben vagyunk. Megváltozik ezen felül a karakterfejlődés, a nehézségi görbe, a zsákmányok szintjei és újraalkották az ellenségek archetípusait is, a még nagyobb változatosság jegyében.

„Alapvető dolgokon változtattunk, és ha jobban megnézitek: nagyon kevés olyan rendszer van, amit nem frissítettünk. Még a felhasználói felületet és az UX-et is nagymértékben átalakítottuk”

– magyarázta Sasko, hozzátéve: a fejlesztőcsapat igyekszik az alapjátékba is átültetni néhányat ezekből az újításokból, hogy aki nem veszi meg a Phantom Liberty bővítményt, az se maradjon le a frissebb élményről. Az eredeti játék tulajdonosai „megkapják majd az új funkciók egy részét, igaz, még mindig tárgyalunk arról, hogy ez hogyan és mikor fog megvalósulni”. A Cyberpunk 2077: Phantom Liberty megjelenési dátuma szeptember 26-a – erősítette meg a CD Projekt.

Közben ilyen is van ám:

CD Projekt RED: eldőlt a Cyberpunk 2077 folytatásának sorsa

 

×