A Magic: The Gathering gyűjtőkártyák és A gyűrűk ura crossovere olyan hihetetlenül drága darabot hozott, hogy már megjelenés előtt megfizethetetlen.

A Magic: The Gathering és a Lord of the Rings: Tales of Middle-earth együttműködésében hamarosan megjelenik EGY DARAB kártya, amiből SOHA, SENKI nem kap még egyet, vagyis a Föld bolygón egyetlen szerencsés Magic: The Gathering játékos hamarosan egy teljesen egyedi kincsnek lesz boldog tulajdonosa. Bár az Egy Gyűrűt ábrázoló lapocskát még ki sem nyomtatták, máris bejelentkezett érte egy gyűjtőpáros,

hihetetlen, 1.000.000 dolláros, vagyis kb. 345 millió forintos ajánlattal.

A Dave and Adam’s Card Worldnek ennyit is megér a lehető legegyedibb Magic kártya – írja a PC Gamer, és ezzel még csak az elsők, akik kapásból kifizetnék érte a csillagászati összeget. Az „1 az 1-ből Egy Gyűrűből” egyetlen példányt fognak készíteni, aztán egy angol nyelvű Lord of the Rings: Tales of Middle-earth gyűjtői booster csomag belsejébe rejtik és szabadon engedik a világban. Ez azt jelenti, hogy aki megtalálja a kártyát, az lesz az egyetlen ember az egész bolygón, aki ilyesmit birtokol.

Forrás: Wizards of the Coast

Ez a rendkívüli ritkaság belső értéket képvisel az olyan gyűjtők számára, mint a kártyákkal, képregényekkel és „dedikált emléktárgyakkal” foglalkozó gyűjtőcég, a Dave and Adam’s Card World, akik tehát 1 millió dolláros vérdíjat sem sajnálnak kifizetni érte. Naná: képzeld el mekkora reklámértéke lenne, és mennyivel emelné a vállalat nimbuszát a világban.

Természetesen a Dave and Adam’s Magic kártyák eladásával is foglalkozik, szóval a magas árajánlat és az ezzel rendesen felvert árfolyam ügyes trükk a Tales of Middle-earth Booster készletek forgalmának felpörgetésére.

12 darab, egyenként 15 kártyalapot tartalmazó csomag jelenleg 425 dollárért (147 ezer forintért) kapható elővételben, vagyis kártyánként már 817 forintot kell leszurkolni, ami kissé obszcén árfolyamnak tűnhet. De nem az – mutat rá a PC Gamer Magic: The Gathering-szakértője. Philip Palmer szerint a csomagonként kb. 12 ezer forint az árskála magas oldalán van, de még mindig nem számít kiugrónak. „A gyűjtői boosterek drágábbak [mint a szett- vagy draft boosterek], mert a csomagban lévő minden kártya garantáltan fóliás, full art vagy különleges, és több ritkaság, vagy mitikus ritkaság van köztük” – magyarázta.

Nem ez az első alkalom, hogy a Dave and Adam’s ilyen magas összeget ajánlott: egy szintén egyetlen példányban létező Druw Jones Superfractor baseballkártyáért korábban 250 ezer dollárt fizettek ki egy gyűjtőnek.

Vigyázat, az 1 millió dolláros ajánlat rövid határidős: csak 2023. július 17-ig érvényes, miközben a kártyakészlet a tervek szerint csak június 23-án kerül forgalomba. Újabb trükkös húzás az egyre kevésbé szimpatikus Dave and Adam’s-től, hogy a kitűzött díjat a kártyaeladások ösztönzésére használja fel, de végül egyáltalán nem biztos, hogy ki is kell fizetnie. Úgy tűnik ebben a műfajban nem nehéz win-win helyzetbe kerülni.

Amúgy nem mindenki tudja, mekkora érték lehet néhány Magic kártya:

Ez FÁJT: így dobott ki valaki több tízmillió forint értékű kártyagyűjteményt!

 

×