A 13 éves lány édesanyja bankkártyájával négy hónap alatt számtalan játékot és játékbeli tartalmat vett magának és osztálytársainak.

Nem először számolunk be olyan furcsa és sajnálatos esetről, amikor egy fiatal gamer a szülők pénzét nem sajnálva költ el hatalmas összegeket játékokra vagy játékon belüli extrákra. Most Kínában szintén egy ilyen eset történt, az elköltött összeg pedig elképsztő.

Egy 13 éves kínai lány négy hónap alatt 449 500 jüant (körülbelül 21.600.000 forintot) költött el.

A lány az édesanyja bankkártyáját használta, hogy mobiljátékokat vegyen magának és az osztálytársainak, és ügyelt arra is, hogy minden tranzakcióadatot töröljön, hogy az édesanyja ne jöjjön rá. Természetesen végül kiderült a turpisság: a szülőket az iskola egyik tanára értesítette. A tanár azt mondta, hogy a lány nagyon sokat játszik a mobilján az iskolában is.

Sajnos ekkor már túl késő volt – írja a NextShark. Amikor a szülők végül ellenőrizték a bankszámlájukat, már csak 0,50 jüan (kb. 24 forint) maradt rajta. Kínában egy videós hír is készült az esetről, ami vírusként terjed, és amiben az édesanya könnyek közt mutatja meg a számlakivonatokat.

„Amikor az osztálytársaim megkértek, hogy fizessek nekik a játékokban, én fizettem, annak ellenére, hogy először nem akartam” – mondja a lány az interjúban a South China Morning Post szerint. Azt is elmondta, hogy nem fordult a tanáraihoz segítségért, mert úgy volt vele, hogy ha a „szülei rájönnek, akkor dühösek lesznek”.

Természetesen az eset hatalmas vitát váltott ki az interneten, a legtöbben a szülőket hibáztatták. Te mit gondolsz?

Ezt láttad?

Halálra gázolt egy kutyát az önvezető taxi – az AI meg se próbált fékezni

 

×