Imádod az újdonságokat? Az elmúlt hónap legalább nagy bejelentésekben erős volt, szóval ideje átnézni min dolgoznak a stúdiók.

Gőzerővel zajlik a munka egy sor ígéretes videojátékon, amelyek a következő 1-2 év során arathatnak hatalmas sikert. Mivel a májusi hónap a nyári és évvégi bejelentésdömpingekhez mérve is elég erősre sikeredett, nézzük mi mindent főzögetnek a stúdiók boszorkánykonyháin. Íme a legjobb 12.

Foamstars

A listát a PlayStation Showcase-en bemutatott egyik legfurcsább játékkal kezdjük. Ami azt illeti, a shooter rajongókat elég jól fel is paprikázta, mivel erősen hasonlít – ugyebár – egy másik játékra, a Splatoonra. A Foamstars egy 4v4-es cím, ahol különböző fegyverekkel próbálod uralni a csatateret és kiiktatni a rivális csapatot. Ismerősen hangzik, ugye? Ez azért van, mert a Nintendo fejlesztette előd hosszú évek óta uralja az ebben a stílusban készülő game-ek szegmensét. És annyi a különbség, hogy a karakterek itt nem tintát használnak, hanem szappanhabot! A Square Enixtől azért több eredetiséget várna az ember.

 

Arizona Sunshine 2

A PlayStation még mindig nagyon nagyra tartja a PSVR rendszerét, és mivel annak újabb generációja is megjelent, mindent meg kell tenniük azért, hogy minél több játék készüljön rá. Az egyik cím, ami az új headsetjükre érkezik, az Arizona Sunshine 2, a korábbi headseteket megcélzó VR-zombis cím folytatása. Ismét Arizonában leszel, de most nem egyedül. Buddy, a hűséges kutyád lesz a szövetségesed, akivel bejárhatod az államot – válaszokat keresve, és megölve minden zombit, ami ellened fordul.

 

Helldivers 2

Üdvözöl az univerzum, és benne történetesen a „valaha volt legjobb bolygó”, a Szuperföld. Ennek a planétának az egyik polgára vagy, aki csatlakozik a hadsereghez, hogy harcoljon a világ hitéért és értékeiért. De van egy kis zűr az űrben: idegen fajok meg akarják állítani a Szuperföld felemelkedését. Ezt ugye nem hagyhatod annyiban, így különböző helyszínekre mész, és idegenek ellen harcolsz. Tiszta mázli, hogy ebben egyedülálló fegyver- és eszközarzenál áll rendelkezésedre. Ja, és minél több küldetést teljesítesz, annál jobb felszerelést kapsz!

 

The Talos Principle 2

Az elmúlt évtizedben rengeteg rejtvénymegoldásra épülő játék próbálta újabb és újabb megoldásokkal lenyűgözni a gamereket. Ez ismét ennek a műfajnak a megújítására törekszik. Egy olyan helyen ébredsz benne, ahol az emberiség ugyan kihalt, de a robotok egy városban őrzik az alkotásaikat. Meg kell oldanod a rejtvényeket, amelyek körbevesznek, és lassan meg kell fejtened a végső nagy rejtélyt is, ami körülvesz. Útközben mély kérdéseket kapsz az emberiségről, annak céljairól és arról is, hogy mit jelent valójában az élet.

 

Phantom Blade Zero

Ez egyike volt a PlayStation Showcase-en bemutatott sok egyedi címnek, de a készítője az első videojáték szellemi utódjának nevezte. Az egyik dolog, ami feltűnik ebben a hack-n-slash címben, az a kultúra és az elemek fúziója. Kung-fu, steampunk és mágia keveredése, de ez csak a felszínt karcolgatja. Egy üldözött bérgyilkost játszol, aki az elfogása elől menekülve halálos sebet szerez, majd arra ébred, hogy 66 napra visszahozták az élők sorába. Ennyi időd van arra, hogy kiderítsd az igazságot, és túlélj minden támadást, ami az utad során szembejön.

 

Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin

Itt az ideje, hogy belépj a valós idejű stratégiai címek birodalmába! Készen állsz a harcra? Ebben a játékban négy frakció szemszögéből vehetsz részt egy háborúban. Kiválasztasz közülük egyet, amelyiket győzelemre kell vezetned. Az éles grafika, a gyönyörű vágóképek és a mélyreható történet miatt nem számít, melyik frakcióval játszol, rengeteg szórakoztató élményben lesz részed. Aztán ha végeztél az egyjátékos móddal, indulj el online, hogy megküzdj az ellenséggel, és megnézd, hogy minden ellenféllel szembe tudsz-e szállni.

 

Ghostrunner 2

Az első játékban vakító sebességgel másztál fel egy toronyra, hogy elkapd a Keymastert és megmentsd az emberiséget. A folytatásban azonban az lesz a feladatod, hogy megvédd az emberiséget egy mesterséges intelligencia vezérelte szektától, ami történetesen kibernetikus nindzsákból áll. A korábbiakkal ellentétben a játék világa sokkal nyitottabb: számos módja lesz a szintek leküzdésének, az ellenségek legyőzésének és a bossok megállításának. Még a környezetet is jobban használhatod a túléléshez.

 

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons

Volt idő, amikor a beat’em up műfaj volt a legnépszerűbb a piacon. A játékosok imádtak különböző karakterekkel játszani, és megnézni, hány rosszfiút tudnak szétverni. Nos, ez egy olyan cím, amely visszarepít ebbe a korszakba, és elmeséli a testvérek, Billy és Jimmy Lee eredettörténetét. Az első rész sztorija előtt játszódik: a testvérek és szövetségeseik egy olyan városban próbálnak túlélni, ahol a bűnözés mindenhol jelen van. A 13 játszható karakterrel és a roguelike játékelemekkel életed egyik legjobb időtöltése lesz, akárhányszor is játszol vele.

 

Sword of the Sea

Néha egy játéknak nem csak az alapján lehet bizalmat szavazni, amit mutat, hanem a fejlesztői miatt is. A Sword of the Sea című játékot például több közkedvelt indie cím (ABZÛ, The Pathless, Journey) készítői építik, így biztosak lehetünk benne, hogy ismét mindenkit lenyűgöznek a történettel és a látványvilággal. Ezúttal egy lidérc vagy, akit azért hoztak vissza az életbe, hogy visszahozd az életet a kihalt világba. Egy különleges karddal (ami homokszörfdeszkának is tökéletes) fogod bejárni a birodalmat. De légy óvatos: mindenhol megbújhatnak ellenségek!

Marathon

Amikor a legutóbbi PlayStation Showcase-en bejelentették, rendesen felkaptuk rá a fejünket, és a rajongók ugyancsak megdöbbentek. Ez volt ugyanis az egyik olyan cím, amivel a Bungie megalapozta a hírnevét. A franchise anno Macintoshra kijött címei mélyen elmerültek a történetben és a játékmenetben, így az új játéktól sem várunk kevesebbet, és mellé persze csúcsminőségi látványt is remélünk. Ez egy PVP shooter, amiben másokkal kell harcolnod, vagy összefognod, miközben gazdagsággal és veszélyekkel teli zónákon vágsz át.

 

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater

A Konami berkeiből számos pletyka látott már napvilágot arról, hogy lesz néhány remake, egy bizonyos Snake-kel a főszerepben. A PlayStation showcase-en aztán ez a pletyka beigazolódott, és meg is jelent a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater teasere. A látvány alapján a grafika teljes mértékben kihasználja a PS5 erejét, hogy igazán egyedi élményt nyújtson. A Konami megerősítette, hogy az előző játékban hallott szinkronhangok visszatérnek, ám Hideo Kojima nem vesz részt a fejlesztésben.

 

Mortal Kombat 1

Végre itt a NetherRealm Studios következő fejezete a saga-ban. Egyelőre kevés részletet tudni róla, de az biztos, hogy a játék a Liu Kang tűzisten által teremtett új világban fog játszódni. Ez az univerzum lehetőséget kínál sokféle változásra, és az előzetes alapján a várva várt harcból, meg a jó sok vérből se lesz hiány.

 

Nem lesz hiány folytatásokból – ami még mindig jobb, mint a reboot trend:

Hihetetlen, de 2023 legjobb játékai közül csak egy mai darab

 

×