Hosszú évek óta nem ez volt már az alapértelmezett opció.

Az Apple az elmúlt időszakban több bejelentést is tett. Nagy eséllyel a szeptemberre érkező iOS 17-re készülnek fel ezekkel a változtatásokkal, melyet hétfő este meg is ismerhet a közönség. Az iCloud szolgáltatásainak 30-50%-os hazai áremelése után egy újabb funkciótól búcsúzhatnak az almás készülékek tulajdonosai.

A félig-meddig már eltűnt Saját Fotóstream funkció megszűnik a hónap végén. A szolgáltatás segítségével 1000 fotót tárolhattunk a felhőben, melyek az elmúlt 30 nap során születtek. A szinkronizálás is megoldható volt ennek segítségével a Mac és iPhone készülékek között. Az Apple hosszú évek óta leváltotta már az opciót, ám az átállást mellőző felhasználóknál, illetve a régi készülékeken még mindig találkozhatunk vele. Az óriáscég türelme azonban eddig tartott.

Június 26-áig él a funkció!

Szerencsére az Apple elég részletes leírást adott az átállásról:

Az átállás részeként a készülékeiről a Saját fotóstreambe irányuló fényképfeltöltések egy hónappal korábban, vagyis 2023. június 26-án leállnak. A fenti dátum előtt a szolgáltatásba feltöltött fényképek az iCloudban maradnak 30 napig a feltöltés dátumától számítva, és minden olyan készülékén elérhetők lesznek, ahol a Saját fotóstream jelenleg engedélyezve van. 2023. július 26-tól a fényképek nem lesznek megtalálhatók az iCloudban, és a szolgáltatás működése leáll. 

A Saját fotóstreamben található fényképeket már legalább az egyik készüléke tárolja, így ha megvan az eredetiket tároló készüléke, akkor nem fog elveszíteni egyetlen fényképet sem a folyamat következtében. Ha egy megtartani kívánt fénykép még nincs a könyvtárában az iPhone, iPad vagy Mac készülékén, akkor ne felejtse el menteni a könyvtárába az adott készüléken.  A későbbiekben az iCloud-fotók kínálja a legjobb módszert arra, hogy az elkészített fényképeket és videókat naprakészen tartsa az összes készülékén, és hogy biztonságosan tárolja őket az iCloudban. Az iCloud-fotók beállításáról >IDE< kattintva olvashatsz. 

Forrás: HVG / Apple

Brutálisan megemelte az árakat az Apple – Szinte mindenkit érinthet

×