Jótól lopni nem bűn, a legjobbtól pedig kötelező.

A Sony múlt héten megejtett PlayStation Showcase-jének egyértelmű csúcsa a Pókember-játékuk folytatásának első játékmenet bemutatója volt, ami messze a legnézettebb része volt az egyébként egész izgalmas eseménynek. Bár az Insomniac fejlesztői elég sokat megmutattak az idén ősszel érkező játékból, de még így is rengeteg megválaszolásra váró kérdésünk lehetne.

Az egyik ilyen például, hogy miként fog a nyílt világú játékmenetbe ékelődni a két Pókember, hiszen jól tudjuk, hogy a Spider-Man 2 nem csak a címében fog duplázni. A történet során ugyanis Miles és Peter fölött is átvehetjük az irányítást, amit ugyan a bemutatóban is példáztak, de egyelőre csak előre szkriptelt jelenetekkel.

 

„Amikor a fő történetszálat játszod, mi [a fejlesztők] fogjuk megszabni, hogy mikor váltunk Peter és Miles között… ez a történetmesélés érdekében történik…” – mondta a Spider-Man 2 kreatív igazgatója, Bryan Intihar az Eurogamernek. „Lesznek Peter köré tervezett, és lesznek külön Milesra szabott tartalmak, de akadnak majd olyanok is, ami mindkettő számára játszható. A nyílt világban viszont szabadon, egy egyszerű gombnyomással lehet váltani a Pókemberek között”.

Ez bizony azt jelenti, hogy az Insomniac a GTA V-ből kölcsönözte a dinamikus karakterváltást, amiben szintén hasonló módon cserélhettünk főhőst, akiknek San Andreas-szerte akadnak saját, kifejezetten rájuk írt és szabott mellékküldetéseik és egyéb tartalmaik. Eszerint a Pókember 2 dugig lesz tömve mindenféle egyedi küldetéssel, gyűjtögetni valóval, melyek közül néhányat csak Peterrel, párat pedig Miles-zal lehet teljesíteni. Ami pedig a hőscserét illeti, a főküldetések kivételével akármikor ugrálhatunk a Pókfejek között.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hiába a Kókuszcsoport és a TheVR sikere, a magyar Twitch májusban is halad tovább a lejtőn

 

×