Több Amazon alkalmazott is idő előtt csapott le a raktárban a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomra.

Nem kétséges, hogy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom egy nagyon népszerű játék most, egyesek pedig annyira nem bírják a kísértést, hogy megjelenés előtt, ráadásul ingyen szeretnének játszani vele. Vagy éppen kereskedni. Friss hírek szerint két Amazon alkalmazott is ellopott egy-egy példányt a Legend of Zelda legújabb részéből még a játék megjelenése előtt. Sajnos ők túl messzire mentek, hogy megjelenés előtt játszanak vele.

Az alkalmazottakat kirúgták a videojáték-lopásért.

A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 2023 egyik legjobban várt játéka volt, amit az is bizonyít, hogy a játékból három nap alatt több mint 10 millió darabot adtak el. Ezzel gyorsan megelőzte az Elden Ring eladásait.

A hónap elején állítólag két férfinak (két külön ügy) sikerült ellopnia egy-egy Zelda példányt a megjelenés előtt egy japán Amazon raktárból. A Shūkan Bunshun szerint az egyik raktárfelügyelő valami gyanúsat vett észre, amikor egy 21 éves férfi, akit nem sokkal a játék debütálása előtt vettek fel kézbesítőnek, nem jött be többet dolgozni. Felhívta az alkalmazott otthoni telefonszámát, akinek az anyja elárulta, hogy a férfi egy új Zelda játékkal játszik. Amikor elkapták, a férfi beismerte tettét, kifizette a lopott árut, visszaadta a játékot, majd kirúgták. Valószínűleg nem tudta befejezni a játékot, mivel még egy speedrunnernek is 140 órába telt végigvinni.

Egy másik eset nem sokkal később történt. Ugyanaz a raktárfelügyelő vette észre, hogy egy másik fiatalember sem jár be dolgozni, ezért gyanította, hogy ugyanez történt. Mint kiderült, ő több árucikket is ellopott a Zelda: Tears of the Kingdom mellett, hogy később eladja őket. Köztük egy különleges kiadású Nintendo Switch Pro Controller-t is. Egyik férfit sem jelentették fel, mivel visszavitték a cuccokat, de persze kirúgták őket.

Mint kiderült: az Amazon japán raktáraiban gyakran előfordul az ilyen lopás, és általában nehéz lenyomozni az embereket, mert az alkalmazottak jönnek-mennek. Úgy tűnik, az ilyen nagy volumenű játékok megjelenése miatt gyakrabban fordulnak elő lopások.

A borítókép illusztráció.

Ezt láttad már?

Romániában betámadták a PlayStationt – Vizsgálat indul a játékok miatt

 

×